gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

5 plante pentru o grădină spectaculoasă în timp de vară

| Timp de citire: 3 minute | 

Vara, plantele perene care aduc o explozie de culori speciale sunt în centrul atenției. Cine nu s-ar simți în grădina Edenului când este înconjurat de flori cu forme variate și un spectacol vizual bogat? Cu toții ne dorim o grădină plăcută, unde să ne răcorim în lunile calde. Este important, înainte de plantare, să verificăm care plante vor decora cel mai mult timp. Pentru a ușura procesul de planificare, îți prezentăm cinci plante care te vor încânta toată vară, necesită puțină întreținere și pot fi folosite în diverse moduri. Merită să le faci loc și în grădina ta!

Echinacea purpurea

1. Echinacea purpurea

Echinacea este o plantă înaltă, cu o creștere tufoasă, care adaugă structură straturilor de flori și este recomandată pentru partea din spate a acestora. Datorită eforturilor de selecție, este disponibilă într-o varietate de culori, inclusiv alb, galben, portocaliu și diverse nuanțe de roșu. Nu doar iubitorii de grădină apreciază aceste flori colorate, ci și polenizatorii, care o vizitează cu mare plăcere. Plantați câteva exemplare în straturile însorite și ele vor deveni din ce în ce mai bogate și vor aduce multe flori de la an la an.

Hortensia paniculată

2. Hydrangea paniculata - Hortensia paniculată

Cauți o plantă care să devină punctul focal al grădinii tale? Hortensiile paniculate sunt extrem de populare, iar spectacolul lor de flori atrăgătoare pe tot parcursul verii va atrage toate privirile. Această plantă ornamentală este ușor de crescut și răsplătește tăierea din primăvară cu o coroană compactă și flori uriașe. Disponibilă în mai multe culori, majoritatea varietăților își schimbă nuanțele pe măsură ce se apropie toamna, oferind o paletă de culori tot mai intense și mai întunecate. Indiferent de tipul de grădină pe care îl ai, cu siguranță vei găsi o hortensie paniculată potrivită, fie că este pitică sau cu trunchi înalt.

3. Caryopteris incana 'Summer Sorbet' - Barbă albastră

În cazul în care, pe lângă abundența de flori, apreciezi și frunzișul decorativ, barba albastră variegată te poate cuceri. Această plantă ornamentală înaltă crește sub formă de tufiș, cu frunze verzi marginate cu galben auriu, creând un punct de atracție vesel în zonele monotone ale grădinii. Când multe plante perene ajung la sfârșitul perioadei de înflorire, barba albastră își arată toată splendoarea prin florile sale albastre-violet, care atrag albinele și fluturii, revitalizând astfel grădina cu nuanțele sale vii și contrastante. Este ideală pentru a crea o tranziție între plantele perene cu înflorire de vară și cele de toamnă.

Spirea japonica cununiță cu flori roz

4. Spirea japonica 'Anthony Waterer' – Cununiță

Cununița 'Anthony Waterer' este un arbust ornamental cu creștere redusă, care atinge doar 80 cm înălțime maximă și înfrumusețează grădina cu umbrele de flori roz închis, de la mijlocul verii până la începutul toamnei. Este o plantă decorativă foioasă, cu un aspect plăcut și compact, ideală pentru a crea un gard viu mic sau o bordură de flori spectaculoasă. Poate fi plantată chiar și alături de plantele perene preferate, adăugând o notă de diversitate în straturile de flori cu aspectul arbustului rotunjită și cu înflorirea sa bogată.

5. Thalictrum delavayi

Pentru grădinile cu aspect natural, Thalictrum delavayi este o plantă perenă recomandată, care, cu său de ramificații dens și aerisit, înmoaie delicat liniile puternice ale plantelor din jur. Această plantă ornamentală poate atinge o înălțime de până la 1,5 metri și are tulpini subțiri ramificate, ce poartă o mulțime de flori mici de culoare roz-lila, cu stamine galbene, creând un contrast frumos. Înflorirea începe din iunie și, de multe ori, durează până la sfârșitul lui septembrie, oferind un spectacol floral prelungit.

Reîmprospătează farmecul grădinii tale cu plantele noastre care înfloresc pe tot parcursul verii și bucură-te de frumusețea plantelor!

 

Etichete legate de conținut: Grădina Plante de grădină