gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Hydrangea paniculata Phantom K5 - Hortensie Phantom
84 lei
Hortensie Phantom mare, în pepiniera noastră, în luna iulie.
Imagine 1/16 - Hortensie Phantom mare, în pepiniera noastră, în luna iulie.
Imagine 2/16 - Înflorirea hortensiei paniculata Phantom în iulie.
Imagine 3/16 - Hortensia paniculata Phantom în container de 5 litri, în splendoarea sa de vară.
Imagine 4/16 - Florile bicolore a hortensiei Phantom.
Imagine 5/16 - Inflorescența hortensiei Phantom, de aproape.
Imagine 6/16 - Un strat decoratic cu hortesii paniculate și lavandă, cu laur englezesc Novita în spate.
Imagine 7/16 - Florile hortensiei Phantom sunt roz la ofilire.
Imagine 8/16 - Florile hortensiei Phantom au o culoare de verde-lime la începutul înfloririi.
Imagine 9/16 - Hortensia Phantom, ca se celelalte hortensii paniculate, are înflorescențe în formă de con.
Imagine 10/16 - Florile de culoare roz antic ale hortensiei Phantom.
Imagine 11/16 - Hortensie Phantom la sfârșitul lunii mai.
Imagine 12/16 - Inflorescența hortensiei Phantom după mai multe săptămâni.
Imagine 13/16 - Tufișul frumos, compact a hortensiei Phantom.
Imagine 14/16 - Mugurii florali ale hortensiei Phantom.
Imagine 15/16 - Hortensie Phantom într-un ghiveci de 5 litri în pepiniera noastră.
Imagine 16/16 - Floarea hortensiei Phantom în luna iunie în pepiniera noastră.
Hortensie Phantom mare, în pepiniera noastră, în luna iulie.

Hydrangea paniculata Phantom K5 - Hortensie Phantom

84 lei
Cod Produs: no06

Inflorescențele sale, care decorează timp de săptămâni, au lungimi cuprinse între 25 și 30 cm. Florile sale înfloreșc într-o nuanță de alb strălucitor, iar odată cu trecerea săptămânilor acestea devin roz. Hortensia Phantom este un arbust ornamental foios, ușor de cultivat. Dimensiunea de livrare: într-un ghiveci de 5 litri, în starea potrivită sezonului.

Vezi cum ambalăm!

Taxă livrare: 25 lei
Stoc: La precomandă
Rating mediu: Fără rating
Indicaţi accesoriile pe care doriţi să mai puneţi în coş!

Descriere

Hydrangea paniculata Phantom, un soi popular de hortensie

Hortensia Phantom este unul dintre cei mai populari arbuști ornamentali ușor de întreținut. Florile sale uriașe și albe acoperă tufișul timp de săptămâni. Este un tufiș mare care crește până la o înălțime de 2,5-3 metri și o lățime de aproximativ 2 metri. Este un arbust ornamental valoros, cu tulpini lemnoase. La ofilire, florile sale devin roz, înflorește timp de câteva săptămâni! Tolerează bine zilele ploioase și păstrează bine florile datorită sistemului său puternic de lăstari. Nu este pretențioasă privind tipul de sol, poate fi cultivată cu succes și pe soluri generale de grădină. Hortensia Phantom este complet rezistentă la iarnă, poate rezista chiar și la temperaturi de până la -20 de grade. O alegere ideală pentru climatul nostru.

Când alegem locul hostensiei Phantom, trebuie să luăm în considerare faptul că acesta va crește într-un tufiș mare. Dacă există suficient spațiu în grădină, plantează hortensia Phantom ca gard viu, cu o distanță de 1-1,5 metri între plante, pentru a crea un gard viu înflorit. Arată minunat lângă garduri și ziduri de sprijin, plantat în grupuri sau singur în staturi largi de flori. Poate fi combinat cu ierburi ornamentale (iarba de pampas) sau poate fi plantat în fața unui gard viu (laur engezesc).  

La ce ar trebuie să fim atenți în timpul cultivării hortensiei Phantom?

Deoarece este foarte ușor de cultivat, recomandăm și grădinarilor începători. Udarea atentă și furnizarea regulată de nutrienți reprezintă jumătate din succes! Tunderea poate genera un randament mare de flori. Primăvara, mugurii umflați semnalează momentul ideal pentru tundere. Îndepărtăm treimea superioară a lăstarilor, ca să se formeze o mulțime de flori pe lăstari proaspeți. Tunderea trebuie făcută după înghețuri. 

Când înflorește Hydrangea paniculata Phantom?

Înflorește în luna iunie. Acesta este perioada în care mugurii florali încep să decoreze intens și se dezvoltă primele flori verzui. Apoi, zi după zi, înfloresc din ce în ce mai multe flori minuscule albe ca zăpada, formând inflorescențe uriașe. Până la sfârșitul verii, florile albe ca zăpada se trasformă treptat într-o nuanță de roz antic. O priveliște minunată! Inflorescențele sunt deosebit de mari, pot avea o lungime de 30 cm, și o lâțime de 20 cm. Este important de reținut aici că este extrem de productivă și în condițiile grădinii de casă, așa că putem obține aceste dimensiuni de flori acasă fără nici un fel de intervenție magică. Tunderea corectă, furnizarea regulată de nutrienți și udarea echilibrată este secretul.

Ce tip de sol preferă hortensia Phantom?

Deși, fiind o hortensie, este destul de nepretențioasă în ceea ce privește tipul de sol, va aprecia dacă la plantare îmbogățim solul cu substrat M-Peat ușor acid. Ca majoritatea plantelor ornamentale, și hortensia Phantom preferă solul bogat în nutrienți, astfel va înflori abundent. La plantare pregătim o groapă de două ori mai mare decât ghiveciul. Amestecăm solul cu 2-3 pumni de îngrășământ organic, astfel rădăcinile se vor dezvolta ușor. Dezvoltarea corectă a rădăcinilor înseamnă că va fi mai ușor pentru hortensia noastră Phantom să absoarbă nutrienții din sol. Mai mulți nutrienți rezultă într-o plantă puternică, în stare bună, care este mai rezistentă la posibile boli. Compactăm cu grijă, dar ferm, solul din jurul gâtului rădăcinii hortensiei Phantom nou plantate. Facem acest lucra ca să eliminăm aerul dintre rădăcini și particulele de sol. Pentru acest scop este important și udarea abundentă după plantare. Prin udare, nu în ultimul rând, creăm și umiditate favorabilă plantei nou plantate, astfel va putea începe dezvoltarea rădăcinilor. Udăm bine hortensia Phantom, cu cel puțin 8-10 litri de apă. Dacă este posibil, ar trebuie să plantăm hortensia după-amiaza târziu. Astfel, hortensia Phantom nou plantată are o noapte întreagă pentru a se obișnui cu noile condiții. Momentul plantării nu este vital, dar dacă vrem să fim foarte profesioniști, atunci așa trebuie să procedăm. Totul are legătură cu evapo-transpirația plantei. În lumina caldă a soarelui, de ex. când este plantată vara, planta transpiră mai intens, în timp ce așteaptă udarea de la sfârșitul plantării. Evapotranspirația în orele de seară nu este atât de intensă și planta pierde mai puțină apă. Desigur, pentru o plantă în ghiveci bine înrădăcinată, puternică, plantarea dimineața sau în timpul zilei nu provoacă probleme insuportabile în dezvoltarea sa. Întregul sistem de rădăcină al plantelor crescute în ghiveci se află în interiorul ghiveciului, deci nu suferă de pierderea rădăcinilor la plantare, astfel poate fi plantat în siguranță, momentul plantării este doar un punct în plus.

Hortensia Phantom are nevoie de multă apă?

Are un necesar mediu de apă, dar pentru un randament mare de flori este recomandat să fie udat regulat de la începutul înfloririi. În zilele fierbinți de vară, merită să o udăm cu o doză mare cât mai devreme dimineața, deoarece acesta este momentul în care apa furnizată este cel mai bine utilizată. Acoperim rădăcinile cu mulci, astfel putem păstra mai bine conținutul de umiditate al solului. Hortensia Phantom tolerează bine seceta, este una dintre soiurile cele mai rezistente la secetă.

Tunderea hortensiei Phantom

Prin tăiere continuă, putem crea tulpini puternice și dense de hortensie Phantom cu un sistem dens de lăstari. Conform literaturii de specialitate, ar trebui să fie tunsă primăvara, dar dacă o tundem toamna, ceea ce este experiența noastră la Gardencentrum, și atunci se va dezvolta frumos. Tunderea hortensiei nu este grea. Îndepărtăm treimea superioară a trestiei la începutul primăverii cu o tăietură deasupra unui mugur puternic și umflat. Experiența noastră la Gardencentrum este că dacă tulpinile sunt tăiate mai puternic, chiar și până la o înălțime de 20-30 cm deasupra solului, florile vor fi mai uriașe. Ca urmare a tunderii profunde, nutrienții se adună și crește producția de hormoni, ceea ce favorizează încolțirea intensivă a mugurilor inferiori. În acest caz vom avea mai puține flori dar mar mari. Dacă se aplică tăierea generală de o treime, se pot aștepta mai multe flori, dar de dimensiuni medii. În cazul hortensiei Phantom, dimensiunea medie înseamnă o dimensiune de 25-30 cm. Tăietura să fie întotdeauna deasupra unui mugure umflat și puternic și trebuie să ne asigurăm că direcția suprafeței de tăiere nu se uită spre mugure. Important este că seva plantei de la suprafața tăiată să nu curgă pe mugure. Dacă seva plantei curge pe mugure, acesta poate împiedica încolțirea. În timpul tunderii lucrăm întotdeauna cu unelte dezinfectate și ascuțite.

Posibile boli ale hortensiei Phantom

Soiul Phantom nu este sensibil la boli și dăunători. Pot apărea afide, a căror apariție este deja indicată de prezența multor furnici, deoarece furnicile se hrănesc cu substanța secretată de afide, denumită mielat. Așadar, dacă observi o mulțime de furnici în jurul hortensiei Phantom, merită să arunci o privire între frunze. Verifică cu atenție tulpinile și partea inferioară a frunzelor. Păduchii care pot apărea pe frunze sau pe partea inferioară a frunzelor sunt lipiciosi și pot bloca stomatele frunzei, așa că trebuie să scăpăm de ei cât mai repede. În fitofarmacii putem găsi pruduse care sunt eficiente împotriva lor. Niciodată nu pulverizăm la soare, deoarece pesticidul - chiar dacă este organic - poate arde frunzele hortensiei. Trebuie să încercăm să protejăm plantele preventiv, evitând pulverizarea cu substanțe chimice. Verificăm din când în când tufișul căutând orice dăunători și agenți patogeni care ar putea fi prezenți. Încă o sarcină foarte importantă de protecție a plantelor este să îndepărtăm părțile deteriorate ale hortensiei după o furtună sau crengile uscate, deoarece acestea oferă un loc favorabil dăunătorilor și agenților patogeni. Un factor decisiv poate fi mediul plantei. Dacă plantăm hortensia Phantom în compania plantelor care sunt bolnave sau predispuse la boli, atunci bolile și dăunătorii pot apărea cu ușurință și pe hortensia Phantom, altfel rezistentă. Pe termen lung merită să alegem plante care nu necesită multe lucrări de protecție a plantelor, sau chiar deloc.

Cu ce ​​fel de plante arată bine hortensia Phantom?

La Gardencentrum, ne străduim să recomandăm clienților noștri iubitori de grădină opțiuni profesionale de asociere a plantelor. Considerăm important ca o plimbare în grădină să fie cu un sentiment de succes, iar procesul de îngrijire a plantelor să fie relaxare, nu o sarcină grea în plus. Hortensia Phantom este o plantă extrem de spectaculoasă, așa că este foarte dificil să recomandăm o plantă care să distragă atenția în timpul înfloririi. Vă recomandăm plante însoțitoare care să compenseze posibilele sale slăbiciuni. Un exemplu în acest sens este natura de foioase a hortensiei Phantom. Așadar, se pot planta plante veșnic verzi în împrejurimile hortensiei, care vor crea o armonie minunată florile de vară. Îți recomandăm să plantezi laur englezesc Novita sau Photinia la o distanță de 1,5-2 metri de hortenzia Phantom. Primăvara, Photinia va fi plină de flori albe, în timp ce hortensia decorează doar ca un tufiș verde luxuriant. Vara, vârfurile lăstarilor roșiatici ale Photiniei vor oferi un decor suplimentar lângă florile uriașe ale hortensiei Phantom. 

Alte plante ornamentale care arată bine în compania hortensiei Phantom: hortensia Little Spooky, salbă, lavandă, Potentilla, rozmarin, Anemone

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.

Youtube video

Descriere

Hydrangea paniculata Phantom, un soi popular de hortensie

Hortensia Phantom este unul dintre cei mai populari arbuști ornamentali ușor de întreținut. Florile sale uriașe și albe acoperă tufișul timp de săptămâni. Este un tufiș mare care crește până la o înălțime de 2,5-3 metri și o lățime de aproximativ 2 metri. Este un arbust ornamental valoros, cu tulpini lemnoase. La ofilire, florile sale devin roz, înflorește timp de câteva săptămâni! Tolerează bine zilele ploioase și păstrează bine florile datorită sistemului său puternic de lăstari. Nu este pretențioasă privind tipul de sol, poate fi cultivată cu succes și pe soluri generale de grădină. Hortensia Phantom este complet rezistentă la iarnă, poate rezista chiar și la temperaturi de până la -20 de grade. O alegere ideală pentru climatul nostru.

Când alegem locul hostensiei Phantom, trebuie să luăm în considerare faptul că acesta va crește într-un tufiș mare. Dacă există suficient spațiu în grădină, plantează hortensia Phantom ca gard viu, cu o distanță de 1-1,5 metri între plante, pentru a crea un gard viu înflorit. Arată minunat lângă garduri și ziduri de sprijin, plantat în grupuri sau singur în staturi largi de flori. Poate fi combinat cu ierburi ornamentale (iarba de pampas) sau poate fi plantat în fața unui gard viu (laur engezesc).  

La ce ar trebuie să fim atenți în timpul cultivării hortensiei Phantom?

Deoarece este foarte ușor de cultivat, recomandăm și grădinarilor începători. Udarea atentă și furnizarea regulată de nutrienți reprezintă jumătate din succes! Tunderea poate genera un randament mare de flori. Primăvara, mugurii umflați semnalează momentul ideal pentru tundere. Îndepărtăm treimea superioară a lăstarilor, ca să se formeze o mulțime de flori pe lăstari proaspeți. Tunderea trebuie făcută după înghețuri. 

Când înflorește Hydrangea paniculata Phantom?

Înflorește în luna iunie. Acesta este perioada în care mugurii florali încep să decoreze intens și se dezvoltă primele flori verzui. Apoi, zi după zi, înfloresc din ce în ce mai multe flori minuscule albe ca zăpada, formând inflorescențe uriașe. Până la sfârșitul verii, florile albe ca zăpada se trasformă treptat într-o nuanță de roz antic. O priveliște minunată! Inflorescențele sunt deosebit de mari, pot avea o lungime de 30 cm, și o lâțime de 20 cm. Este important de reținut aici că este extrem de productivă și în condițiile grădinii de casă, așa că putem obține aceste dimensiuni de flori acasă fără nici un fel de intervenție magică. Tunderea corectă, furnizarea regulată de nutrienți și udarea echilibrată este secretul.

Ce tip de sol preferă hortensia Phantom?

Deși, fiind o hortensie, este destul de nepretențioasă în ceea ce privește tipul de sol, va aprecia dacă la plantare îmbogățim solul cu substrat M-Peat ușor acid. Ca majoritatea plantelor ornamentale, și hortensia Phantom preferă solul bogat în nutrienți, astfel va înflori abundent. La plantare pregătim o groapă de două ori mai mare decât ghiveciul. Amestecăm solul cu 2-3 pumni de îngrășământ organic, astfel rădăcinile se vor dezvolta ușor. Dezvoltarea corectă a rădăcinilor înseamnă că va fi mai ușor pentru hortensia noastră Phantom să absoarbă nutrienții din sol. Mai mulți nutrienți rezultă într-o plantă puternică, în stare bună, care este mai rezistentă la posibile boli. Compactăm cu grijă, dar ferm, solul din jurul gâtului rădăcinii hortensiei Phantom nou plantate. Facem acest lucra ca să eliminăm aerul dintre rădăcini și particulele de sol. Pentru acest scop este important și udarea abundentă după plantare. Prin udare, nu în ultimul rând, creăm și umiditate favorabilă plantei nou plantate, astfel va putea începe dezvoltarea rădăcinilor. Udăm bine hortensia Phantom, cu cel puțin 8-10 litri de apă. Dacă este posibil, ar trebuie să plantăm hortensia după-amiaza târziu. Astfel, hortensia Phantom nou plantată are o noapte întreagă pentru a se obișnui cu noile condiții. Momentul plantării nu este vital, dar dacă vrem să fim foarte profesioniști, atunci așa trebuie să procedăm. Totul are legătură cu evapo-transpirația plantei. În lumina caldă a soarelui, de ex. când este plantată vara, planta transpiră mai intens, în timp ce așteaptă udarea de la sfârșitul plantării. Evapotranspirația în orele de seară nu este atât de intensă și planta pierde mai puțină apă. Desigur, pentru o plantă în ghiveci bine înrădăcinată, puternică, plantarea dimineața sau în timpul zilei nu provoacă probleme insuportabile în dezvoltarea sa. Întregul sistem de rădăcină al plantelor crescute în ghiveci se află în interiorul ghiveciului, deci nu suferă de pierderea rădăcinilor la plantare, astfel poate fi plantat în siguranță, momentul plantării este doar un punct în plus.

Hortensia Phantom are nevoie de multă apă?

Are un necesar mediu de apă, dar pentru un randament mare de flori este recomandat să fie udat regulat de la începutul înfloririi. În zilele fierbinți de vară, merită să o udăm cu o doză mare cât mai devreme dimineața, deoarece acesta este momentul în care apa furnizată este cel mai bine utilizată. Acoperim rădăcinile cu mulci, astfel putem păstra mai bine conținutul de umiditate al solului. Hortensia Phantom tolerează bine seceta, este una dintre soiurile cele mai rezistente la secetă.

Tunderea hortensiei Phantom

Prin tăiere continuă, putem crea tulpini puternice și dense de hortensie Phantom cu un sistem dens de lăstari. Conform literaturii de specialitate, ar trebui să fie tunsă primăvara, dar dacă o tundem toamna, ceea ce este experiența noastră la Gardencentrum, și atunci se va dezvolta frumos. Tunderea hortensiei nu este grea. Îndepărtăm treimea superioară a trestiei la începutul primăverii cu o tăietură deasupra unui mugur puternic și umflat. Experiența noastră la Gardencentrum este că dacă tulpinile sunt tăiate mai puternic, chiar și până la o înălțime de 20-30 cm deasupra solului, florile vor fi mai uriașe. Ca urmare a tunderii profunde, nutrienții se adună și crește producția de hormoni, ceea ce favorizează încolțirea intensivă a mugurilor inferiori. În acest caz vom avea mai puține flori dar mar mari. Dacă se aplică tăierea generală de o treime, se pot aștepta mai multe flori, dar de dimensiuni medii. În cazul hortensiei Phantom, dimensiunea medie înseamnă o dimensiune de 25-30 cm. Tăietura să fie întotdeauna deasupra unui mugure umflat și puternic și trebuie să ne asigurăm că direcția suprafeței de tăiere nu se uită spre mugure. Important este că seva plantei de la suprafața tăiată să nu curgă pe mugure. Dacă seva plantei curge pe mugure, acesta poate împiedica încolțirea. În timpul tunderii lucrăm întotdeauna cu unelte dezinfectate și ascuțite.

Posibile boli ale hortensiei Phantom

Soiul Phantom nu este sensibil la boli și dăunători. Pot apărea afide, a căror apariție este deja indicată de prezența multor furnici, deoarece furnicile se hrănesc cu substanța secretată de afide, denumită mielat. Așadar, dacă observi o mulțime de furnici în jurul hortensiei Phantom, merită să arunci o privire între frunze. Verifică cu atenție tulpinile și partea inferioară a frunzelor. Păduchii care pot apărea pe frunze sau pe partea inferioară a frunzelor sunt lipiciosi și pot bloca stomatele frunzei, așa că trebuie să scăpăm de ei cât mai repede. În fitofarmacii putem găsi pruduse care sunt eficiente împotriva lor. Niciodată nu pulverizăm la soare, deoarece pesticidul - chiar dacă este organic - poate arde frunzele hortensiei. Trebuie să încercăm să protejăm plantele preventiv, evitând pulverizarea cu substanțe chimice. Verificăm din când în când tufișul căutând orice dăunători și agenți patogeni care ar putea fi prezenți. Încă o sarcină foarte importantă de protecție a plantelor este să îndepărtăm părțile deteriorate ale hortensiei după o furtună sau crengile uscate, deoarece acestea oferă un loc favorabil dăunătorilor și agenților patogeni. Un factor decisiv poate fi mediul plantei. Dacă plantăm hortensia Phantom în compania plantelor care sunt bolnave sau predispuse la boli, atunci bolile și dăunătorii pot apărea cu ușurință și pe hortensia Phantom, altfel rezistentă. Pe termen lung merită să alegem plante care nu necesită multe lucrări de protecție a plantelor, sau chiar deloc.

Cu ce ​​fel de plante arată bine hortensia Phantom?

La Gardencentrum, ne străduim să recomandăm clienților noștri iubitori de grădină opțiuni profesionale de asociere a plantelor. Considerăm important ca o plimbare în grădină să fie cu un sentiment de succes, iar procesul de îngrijire a plantelor să fie relaxare, nu o sarcină grea în plus. Hortensia Phantom este o plantă extrem de spectaculoasă, așa că este foarte dificil să recomandăm o plantă care să distragă atenția în timpul înfloririi. Vă recomandăm plante însoțitoare care să compenseze posibilele sale slăbiciuni. Un exemplu în acest sens este natura de foioase a hortensiei Phantom. Așadar, se pot planta plante veșnic verzi în împrejurimile hortensiei, care vor crea o armonie minunată florile de vară. Îți recomandăm să plantezi laur englezesc Novita sau Photinia la o distanță de 1,5-2 metri de hortenzia Phantom. Primăvara, Photinia va fi plină de flori albe, în timp ce hortensia decorează doar ca un tufiș verde luxuriant. Vara, vârfurile lăstarilor roșiatici ale Photiniei vor oferi un decor suplimentar lângă florile uriașe ale hortensiei Phantom. 

Alte plante ornamentale care arată bine în compania hortensiei Phantom: hortensia Little Spooky, salbă, lavandă, Potentilla, rozmarin, Anemone