gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Crează-ți propriul câmp de lavandă!

Lavanda este o plantă perenă extrem de valoroasă și aspectuoasă. Tolerează bine condițiile însorite și secetoase și pot fi folosite în multe feluri. Arată cel mai bine atunci când sunt plantate în grupuri. Crează-ți propria insulă de lavandă cu ajutorul soiurilor noastre cele mai frumoase!

Termék szűrés

Preţ
-
Sortare după:

Tăierea lavandei este o sarcină de îngrijire foarte simplă, dar și foarte importantă. Pentru ca lavanda să se dezvolte frumos și să formeze tufe viguroase în fiecare an, trebuie tunsă primăvara. Dacă amânăm această sarcină timp de 1-2 ani, frunzișul plantei se va rări, tulpina se îmbătrânește, și nu va oferi o priveliște estetică, frumoasă. Perioada ideală pentru tunderea lavandei este primăvara, în lunile martie-aprilie. Tăiem până la o înălțime de 10 cm desupra solului. Este important să folosim o foarfecă de grădină ascuțită și să nu deteriorăm ramurile. Astfel, putem preveni infectarea plantei cu boli fungice. Folosește întotdeauna unelte ascuțite și dezinfectate! Dacă planta a fost neglijată și nu a fost tunsă timp de 1-2 ani, atunci tăiem numai jumătatea superioară a crengilor. Dacă observi că în mijlocul arbustului apar lăstari noi, nu te îngrijora, lavanda ta se va reînnoi frumos. Dacă nu știi cum să începi tunderea poți găsi multe videoclipuri despre acest subiect. În concluzie, putem spune că tăierea lavandei este importantă în fiecare an pentru a avea plante frumoase, cu înflorire abundentă, care să decoreze grădina timp de mai mulți ani.