gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Hortensia, un arbust cu flori imense sferice!

Aceste soiuri de hortensii de pădure (Hydrangea arborescens) sunt mai rezistente și mai ușor de cultivat decât hortensiile clasice de grădină. Nu necesită neapărat plantarea în sol acid, se va dezvolta bine și în sol neutru de grădină. Florile sale uriașe, sferice, caracteristice pentru aceste soiuri de hortensii, vor decora grădina ta de la începutul verii până în toamnă. Toamna, florile tăiate puse într-o vază arată splendid în locuință. Florile sale albe devin roz odată cu sosirea zilelor mai scurte de toamnă. Hortensia de pădure are o toleranță mai bună la inghețurile de iarnă decât hortensiile clasice de grădină. Când vine vorba de plantare, se recomandă să alegi un spațiu care beneficiează de soarele dimineții și poate oferi umbră după-amiază. Atenție la aprovizionarea adecvată cu apă, aceasta va fi condiția pentru înflorirea uniformă. Cele mai populare soiuri sunt: Annabelle, Strong Annabelle, Pink Annabelle, Candybelle bubblegum. Dacă nu ai încă hortensie de pădure în grădina ta, plantează 1-2 bucăți!

Termék szűrés

Preţ
-
Sortare după:

Majoritatea hortensiilor de pădure se schimbă de la alb la roz la începutul toamnei. Cu toate acestea, există soiuri precum Pink Annabelle, care este roz de la începutul înfloririi. Poate fi o completare excelentă la hortensiile Annabelle existente! Alege un loc semi-umbrit, de preferință să fie plantele în lumina soarelui dimineața și la umbra după-amiaza. Hortensiile arbustive nu suportă soarele fierbinte! Au un necesar de apă relativ mare, trebuie udate în mod regulat. În căldura verii, poate fi necesar să le udăm atât dimineața, cât și după-amiaza. Cel mai bine este dacă avem un sistem de irigare prin picurare. Poate fi cultivat și într-un ghiveci mare (de 20-30 de litri), în acest caz umple ghiveciul cu substrat de bună calitate. Poți crește intensitatea înfloririi cu nutrienți speciali pentru hortensii, conținutul ridicat de potasiu va promova o înflorire abundentă. Hortensiile decorează grădina toată vara, deoarece înfloresc de la începutul verii până în toamnă. După înflorire, lasă florile ofilite pe tulpină, nu trebuie să le tunzi toamna! Primăvara merită tunsă hortensia. După aproximativ 3-4 ani, vei avea o hortensie densă, luxuriantă. Pot fi plantate în fața unui gard viu, unde plantele mai înalte oferă umbră după-amiaza.