gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Plante pentru o grădină umbroasă.

Nu ai suficientă lumină solară în grădină? Sau pur și simplu vrei să înfrumusețezi și zonele umbrite ale grădinii? Te ajutăm să descoperi care sunt plantele care se descurcă bine și în locuri umbrite!

Termék szűrés

Preţ
-
Sortare după:

Plantele care tolerează locurile umbrite, necesită mai puțină lumină solară, decât plantele care preferă un loc însorit. Acestea de obicei au crescut în habitatul lor natural sub umbra copacilor, în păduri. Printre cele mai cunoscute se numără speciile de hosta și ferigi. Caracteristica lor comună este că preferă solul ușor umed și arată cel mai bine când sunt plantate în grupuri. Dacă ai astfel de zone în grădina ta, poți planta aici căldărușă pitică, specii de Heuchera, care decorează cu frunze colorate, sau saschiu variegat. Plantele mai mari, care preferă locurile umbrite, cum sunt hortensia cu frunze de stejar, și Ligularia, necesită un spațiu mai mare. Poți folosi și plante acoperitoare de sol în zonele umbrite ale grădinii, de ex. căpșuna stearpă, cu flori galbene este o alegere excelentă. Una dintre cele mai frumoase plante perene, care preferă umbra, este planta numită cerceii doamnei. Florile sale albe sau roz, în formă de inimiă vor crea o atmosferă romantică în grădina ta! După cum poți vedea din lista anterioară, există numeroase plante care pot înfrumuseța și părțile umbrite ale grădinii tale. Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi sau vrei să creezi ceva unic, alege serviciul nostru de proiectare a grădinii! Vom crea pentru tine un plan personalizat, potrivit nevoilor și ideilor tale, conform caracteristicilor grădinii tale!