gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Creează o atmosferă mediteraneană în grădina ta!

| Timp de citire: 4 minute | 

Când ne gândim la țările mediteraneene, pe lângă plajele însorite, toată lumea se gândește cu siguranță la flora frumoasă, bogată, colorată de acolo cu florile deosebite, viu colorate. Dacă și tu vrei să să aduci această atmosferă în grădina sau pe terasa ta, avem o veste bună pentru tine: plantele ornamentale Bougainvillea și Mandevilla de origine mediteraneană devin din ce în ce mai populare și la noi, aceate plante pot fi decorațiuni speciale de vară pentru curtea ta. Deoarece ambele plante provin din America de Sud, nu pot tolera iernile țării noastre, necesită iernare. În acest articol vei găsi câteva sfaturi utile și despre acest subiect!

Bougainvillea floare de hartie

De ce să plantezi Bougainvillea pe terasă?

Această plantă cățărătoare minunată, cu flori viu colorate poate fi cunoscut și sub numele de floare de hârtie. Este atractiv datorită bracteelor colorate, care sunt în jurul florilor mici. Culoarea acestora poate fi alb, galben, portocaliu, roz, mov sau roșu. Înflorește abundent de la începutul primăverii, și decorează pe tot parcursul verii, până la începutul toamnei.

La noi, din cauza sensibilității sale la îngheț, se plantează în ghivece. Crește rapid, fiind o plantă cățărătoare, necesită un sistem de sprijin, astfel poate crește până la o înălțime de 2-3 metri.

Plantează Bougainvillea într-un sol neutru, bine drenat, afânat, care se încălzește ușor! Preferă locurile însorite, tolerează bine zilele fierbinți de vară, înflorește cel mai bine dacă este plantat la soare. Are un necesar mediu de apă, tolerează bine seceta, nu trebuie udat în exces. În urma aprovizionării regulate cu nutrienți, va înflori abundent.

Poate fi un decor special pentru curtea sau terasa de vară: așează-l lângă piscină pentru a aduce vara mediteraneană în grădina ta!

Mandevilla

Mandevilla cu înflorire abundentă este o alegere bună pentru a crea atmosfera mediteraneană

Ne putem înâlni din ce în ce mai des cu această plantă ornamentală în ghiveci, cunoscută și sub numele de iasomie braziliană și Diplandenia. Această plantă cățărătoare cu frunze veșnic verzi decorează din primăvară până în toamnă cu florile sale în formă de pâlnie, care pot fi albe, roz, galbene, sau roșii.

Ca și Bougainvillea, și această plantă ornamentală mediteraneană este sensibilă la îngheț. Se recomandă plantarea în ghiveci, și are nevoie și un sisten de sprijin, pe care se poate cățăra.

Mandevilla tolerează bine soarele fierbinte și zilele calde de vară, merită așezat ghiveciul într-un loc însorit.

Ar trebui plantat într-un sol care se încălzește ușor, trebuie udat moderat, când solul este prea uscat. Nu trebuie udat în exces, deoarece nu tolerează apa stagnantă. Pentru a asigura înflorirea abundentă necesită o aprovizionare regulată cu nutrienți.

Cu florile sale colorate în formă de pâlnie și frunzele strălucitoare, veșnic verzi, poate fi un decor de inspirație mediteraneană a curților și teraselor de vară, dar oferă o priveliște fabuloasă și în jardiniere la ferestre.

Dipladenia

Iernarea plantelor Bougainvillea și Mandevilla sensibile la îngheț

Odată cu sosirea vremii reci, aceste minunate plante ornamentale de vară nu pot fi lăsate afară, deoarece nu ar supraviețui iarna. Când temperatura scade, pune-le într-un loc luminos, dar nu prea cald! Temperatura ideală pentru iernarea lor este de 10-12°C.

În acest caz, plantele intră într-o stare de repaus, în această perioadă nu este necesar utilizarea unei soluție nutritive și trebuie udate foarte rar. Nu trebuie să ne panicăm dacă majoritatea frunzelor cad în această perioadă - acesta este un proces natural, planta se va reînnoi primăvara.

Odată ce au trecut înghețurile de primăvară, Bougainvillea și Mandevilla pot fi mutate în aer liber. Atunci este recomandat tunderea și replantarea lor. Odată ce plantele sunt afară, putem începe să le udăm și să adăugăm nutrienți, iar plantele vor începe să se dezvolte și să crească rapid, iar din aprilie - mai ne vor încânta cu flori colorate.

Creează o atmosferă mediteraneană în grădina ta cu aceste două plante viu colorate!

Etichete legate de conținut: Grădina Plante de grădină