gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Ai auzit deja despre salvia indiană?

| Timp de citire: 2 minute | 

Eupatorium rugosum 'Chocolate' este o plantă perenă spectaculoasă cu frunze de culoare vișinii închise, originară din America de Nord, care poate fi un element deosebit într-un strat de flori. Caracteristica sa deosebit de avantajoasă este că înflorește în lunile septembrie și octombrie. Florile albe ies în evidență printre frunzișul întunecat, oferind un contrast minunat, servesc ca un decor excelent în peisajul de iarnă.

Utilizarea salviei indiene în grădină

Atinge o înălțime de 80-100 cm, face parte dintre plantele ornamentale perene de talie mare. Culoarea frunzelor sale se schimbă în verde închis toamna, odată cu apariția vremii mai reci. Datorită înălțimii și aspectului său, este recomandat să fie plantat în spatele stratului, astfel va oferi un fundal frumos colorat pentru plantele perene mai mici plantate în fața acestuia.

Frunzișul său maro-vișiniu arată deosebit de bine ca plantă de fundal pentru asteri viu colorați, floarea albinei și soiuri de Anemone. Datorită dimensiunilor mari și culorii frunzișului, oferă o priveliște excelentă și în staruri cu ierburi ornamentale. Salvia indiană este adesea vizitată de insecte și fluturi.

Îngrijirea salviei indiene

Este ușor de cultivat, motiv pentru care este recomandat și grădinarilor începători. Trebuie să fim atenți doar la câteva lucruri simple ca să se simte bine în grădina noastră.

Salvia indiană preferă solul bogat în nutrienți și humus, la plantare solul de grădină trebuie amestecat cu compost, iar suprafața solului se acoperă cu mulci. Este important să fim atenți la lucrările în grădină primăvara, deoarece crește foarte târziu - necesită răbdare până când apare planta!

În ceea ce privește cerințele sale de lumină, necesită soare moderat, dar poate crește bine și în locuri însorite. Trebuie evitate părțile foarte întunecate, profund umbrite ale grădinii. Necesită o aprovizionare regulată cu apă, dacă este plantat la soare trebuie să păstrăm solul întotdeauna ușor umed.

Necesită ocazional divizarea tufei, ceea ce însemană că merită împărțite tulpinile la fiecare câțiva ani, pentru reînnoirea și întinerirea plantei. Cu o zi înainte de împărțirea rădăcinilor udăm bine planta.

Este foarte important să purtăm întotdeauna mănuși atunci când lucrăm cu salvia indiană, deoarece seva lăptoasă a plantei poate provoca iritații ale ochilor și a pielii!

Dacă nu ai încă o plantă perenă cu frunze colorate în grădina ta, acum este momentul să achiziționezi salvia indiană!

Etichete legate de conținut: Grădina Plante de grădină