gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

5 plante rezistente la secetă care îți vor înfrumuseța grădina

| Timp de citire: 3 minute | 

Din ce în ce mai mulți iubitori de grădină caută plante care necesită puțină îngrijire, pentru a-și înfrumuseța straturile de flori. Clima din țara noastră devine tot mai extremă de la an la an, astfel încât alegerea plantelor necesită o planificare mai atentă și mai conștientă, dacă dorim să ne bucurăm de grădina noastră pe termen lung.

Caracteristica comună a plantelor rezistente la secetă este că acestea se mulțumesc cu mai puțină apă în lunile călduroase de vară, reușind totodată să înflorească frumos. Totuși, să nu uităm că acest lucru este adevărat doar dacă au fost deja bine dezvoltate și înrădăcinate. Chiar și plantele rezistente la secetă necesită udare regulată și atenție sporită în primele săptămâni, până când sistemul lor radicular începe să se dezvolte. Se poate spune că în primul an este recomandat să le udăm mai des, mai ales în perioadele de caniculă. După ce au atins dimensiunea matură, vor suporta foarte bine și perioadele de secetă.

Îți prezentăm 5 plante perene populare rezistente la secetă, care s-ar potrivi de minune în grădina ta.

Salvia 'Amistad' – Salvie Indigo

Există o gamă foarte largă de soiuri de salvie. Dacă nu ai încă în grădina ta, încearcă acest frumos soi 'Amistad', care înflorește într-o nuanță închisă de albastru. Este o plantă perenă de dimensiune mare, pe care merită să o plantezi în partea din spate a straturilor de flori. Poate atinge o înălțime de 1-1,5 metri, oferind grădinii tale un aspect caracteristic. Înflorește pe o perioadă lungă, din iunie până în octombrie!

Knautia macedonica

Această perenă fermecătoare înflorește toată vara cu flori roșu-purpuriu, care pot atinge înălțimi de 60-120 cm. Poți crea un efect natural, de pajiște, deoarece se răspândește și se înmulțește de la an la an. De aceea, este foarte important să îi lași suficient spațiu pentru a se dezvolta frumos. Planteaz-o în locuri însorite și calde din grădină, fiind o plantă ușor de întreținut și rezistentă la secetă.

Centranthus ruber 'Coccineus' - Valeriană Roșie

Tot mai mulți oameni plantează această perenă de înălțime medie (60-90 cm) în grădinile lor. Florile sale roșu-roz, pe lângă faptul că sunt foarte decorative, emană și un parfum plăcut. Sunt vizitate de insectele polenizatoare, albine și fluturi. Poate crea un efect natural frumos dacă plantăm grupuri de 3-5-7 plante împreună. Este o plantă rezistentă la secetă, care se dezvoltă bine chiar și în soluri de calitate slabă, cu un conținut ridicat de sare. De la an la an, devine tot mai viguroasă.

Veronicastrum virginicum 'Album'

Dacă îți plac grădinile cu un aspect natural și pline de flori, nu rata acest soi de Veronicastrum în colecția ta! Face parte din plantele perene de dimensiuni mari, atingând înălțimi de 90-120 cm la maturitate. Înflorește pe o perioadă lungă, oferind un aspect grațios cu frunzele sale lanceolate și inflorescențele sale albe, alungite. Datorită dimensiunii sale mari, este utilizată în principal ca plantă de fundal de către peisagiști.

Phlomis russeliana – Salvia de Ierusalim

Această perenă este o plantă ornamentală extrem de apreciată! Florile sale galbene înfloresc în lunile de vară și pot crește până la un metru înălțime în locuri însorite și calde. Este o plantă deosebit de rezistentă la secetă, care nu necesită îngrijire specială. Interesant este că, după înflorire, florile uscate vor rămâne decorative pe tot parcursul iernii, așa că merită să aștepți până în primăvară pentru a le tăia. Asigură-i spațiu suficient pentru a se dezvolta frumos.

Alege din cele mai frumoase plante perene rezistente la secetă și bucură-te de priveliștea grădinii tale pe tot parcursul verii!

Etichete legate de conținut: Grădina Plante de grădină