gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Și grădina ta și-a pierdut culorile până la sfârșitul verii? Plantează Anemone!

| Timp de citire: 3 minute | 

Dacă odată cu sfârșitul vacanței de vară și florile au părăsit curtea ta, atunci este timpul să adaugi culoare straturilor de flori! Soiurile de Anemone sunt plantele ornamentale perene ale sezonului de sfârșit de vară. Aceste plante perene populare și longevive provin din China, dar tolerează foarte bine și clima țării noastre. Sunt ușor de cultivat și înfloresc abundent din septembrie până la înghețuri.

Decorează grădina cu aspectul lor gingaș

Când Rudbeckia cu flori galbene s-a oflit deja, atunci începe să înflorească Anemona. Tulpinile sale, considerate a fi fragile, sunt destul de stabile și puternice ținând milioanele de capete de flori. Frunzișul Anemonei este dens, stufos în partea inferioară, din care se extind tulpinile florale mai scurte sau mai lungi în funcție de soi. Tijele florale se pot ridica până la 30-50 cm deasupra frunzișului, așa că în funcție de soi, întreaga plantă poate atinge o înălțime de 100-130 cm.

Anemona este disponibilă în nenumărate culori și versiuni diferite. Putem găsi, de exemplu, soiuri cu flori fermecătoare și grațioase, precum Anemona 'Honorie Jobert', ale cărei flori simple, albe ca zăpada, sunt decorate cu stamine galbene remarcabile. Pentru cei care doresc flori colorate, recomandăm soiul cu flori roz pal 'Serenade' sau favoritul 'Fall in Love Sweetly®'. Acesta cu florile sale duble roz și tufișul compact, care crește până la o înălțime de 50 cm, a devenit una dintre plantele noastre perene preferate.

Sfat: Plantează tulpinile de Anemone în grupuri de câte 3-5 bucăți, astfel acestea vor forma un tufiș dens, spectaculos! În acest fel, chiar și în primul an de la plantare, grădina va fi îmbogățită cu o pată de culoare spectaculoasă.

Îngrijirea Anemonei

Preferă tipurile de sol bogate în nutrienți. Crește ușor și bine dacă groapa de plantare este îmbogățită cu compost și rădăcinile sunt acoperite cu mulci după plantare.

În ceea ce privește condițiile de lumină, preferă locurile semiumbrite, aici se dezvoltă cel mai bine, dar poate fi plantată și la soare. Dacă este la soare, asigură-te să păstrezi întotdeauna solul ușor umed! Tolerează destul de bine locurile mai umbrite, dar umbra profundă trebuie evitată. Dacă plantăm Anemona în cele mai umbrite părți ale grădinii, tulpinile de flori pot crește mai înalte, astfel devin instabile.

Are un necesar mediu de apă. Este important să udăm bine rădăcinile după plantare și să ne asigurăm de o aprovizionare regulată cu apă și în anul de după plantare.

Îngrijirea Anemonei este destul de ușoară, singura noastră sarcină este să îndepărtăm tulpinile florilor ofilite, astfel se vor dezvolta noi flori. Odată cu apariția primelor înghețuri mai severe, și frunzele pot fi tunse până la suprafața solului. Dacă stratul de flori este acoperit cu mulci, se asigură și protecția împotriva înghețului pentru Anemona, astfel putem fi siguri că planta se va reînnoi anul viitor. Tolerează bine iernile noastre, este o plantă ornamentală perenă excelentă, complet rezistentă la iarnă. Crește într-un tufiș mai dens și mai mare în fiecare an, poate fi înmulțită cu ușurință prin divizare la începutul primăverii sau toamna târziu.

Dacă acordăm atenție perioadei lor de înflorire, putem alege plantele ornamentale care ne plac în așa fel încât să avem o priveliște plină de flori pe tot parcursul anului. Anemona este alegerea perfectă dacă ești în căutarea unei plante care înflorește la sfârșitul verii și în perioada de toamnă, astfel vei putea bucura de o priveliște minunată până la sosirea vremii reci.