gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Scabiosa columbaria, o plantă perenă deosebită

| Timp de citire: 1,5 minute |

În iunie, florile care decorează și în zilele fierbinți sunt în centrul atenției. Numeroși arbuști ornamentali și plante perene împodobesc curțile noastre în toată splendoarea lor. Totuși, dacă dorim să îmbogățim frumusețea mediului nostru, aș dori să prezint cititorului o plantă perenă ornamentală minunată: Scabiosa columbaria, o plantă decorativă și specială.

Scabiosa columbaria (pronunțat: Scabioza columbaria), este o plantă perenă ornamentală apreciată și extrem de rezistentă la secetă. Varietățile sale în nuanțe de lila pal, liliachiu-albăstrui și roz deschis sunt ușor de îndrăgit. Frunzele sale lanceolate și divizate, din mijlocul cărora se ridică tulpinile florale înalte, vor servi drept decor spectaculos pentru grădinile noastre. Florile sale proeminente au forma unei emisfere aplatizate, cu margini dantelate. Este o alegere excelentă pentru grădinile prietenoase cu polenizatori!

Îngrijirea necesară este minimă, doar la sfârșitul iernii trebuie tăiate și curățate tufele, pentru ca planta perenă preferată a noastră să poată începe sezonul de primăvară cu vigoare reînnoită. Perioada de înflorire începe în mai-iunie și, prin îndepărtarea regulată a florilor ofilite, poate dura până la înghețuri, făcându-o una dintre plantele perene care înfrumusețează grădina toată vara. Un alt avantaj remarcabil este că tolerează foarte bine seceta, ceea ce este ideal având în vedere verile din țara noastră. Fluturii adoră această plantă și adesea se leagănă pe florile sale extraordinare.

Plantați-o într-o locație cu soare plin pentru a produce flori minunate, de până la 3-4 cm în diametru. Este o alegere ideală pentru grădinile stâncoase, dar înfrumusețează și straturile de flori perene, atunci când este plantată în grupuri. Recomandare: plantați 3-5 exemplare la o distanță de 10-15 cm una de alta. Înălțimea sa este de aproximativ 40-50 cm, iar lățimea sa este de 40 cm. Preferă solurile bogate în nutrienți și ușor calcaroase. Se poate înmulți prin divizarea tufelor, ceea ce este recomandat la câțiva ani pentru a asigura longevitatea plantei.

Chiar și în zilele de vară, putem planta flori perene și arbuști în ghivece, deoarece, dacă asigurăm o irigare corespunzătoare plantelor noastre proaspăt plantate, ele se vor înrădăcina cu siguranță.

Cu cele mai bune urări pentru grădinărit plăcut:

Dóra Leber-Mogyorósi
inginer horticol, specialist în design și întreținere a spațiilor verzi

Etichete legate de conținut: Plante de grădină