gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Plantează aceste plante, dacă nu îți place plivitul!

| Timp de citire: 4 minute |

Deși sunt oameni, care găsesc frumusețe și în asta, pentru cei mai mulți dintre noi plivitul este una dintre cele mai dezgustătoare treburi de grădină. Pentru ca acesta să ne consume cât mai puțin din timpul liber, trebuie să luăm decizii inteligente atunci când planificăm straturile: nu ar trebui să ne concentrăm doar pe priveliștea frumoasă, ci să ne gândim și la modul în care putem îngriji și întreține eficient aceste părți ale grădinii.

Plante acoperitoare de sol împotriva buruienilor

Plantele ornamentale acoperitoare de sol pot fi cei mai buni parteneri în lupta împotriva buruienilor. Acestea cresc rapid, suprimă eficient buruienile și formează o suprafață de plante frumoasă și continuă. Cu plante acoperitoare de sol bine alese, putem crea straturi de flori cu efect natural și, bineînțeles, putem economisi timpul și energia pe care ar fi necesar pentru plivit.

Cotoneaster și Euonymus - nu doar împotriva buruienilor

Una dintre cele mai bune plante pentru acoperirea solului este planta târâtoare Cotoneaster dammeri var. radicans. Acesta se întinde pe suprafața pământului câutând zona care poate fi încă ocupată. Frunzișul lui veșnic verde este ușor de îndrăgit, la fel și florile sale gingașe, care înfloresc primăvara, sau fructele mici roșii. Este potrivit și pentru plantarea pe suprafețele nefolosite, nedecorate sau pe margini abrupte.

Straturile de arbuști ornamentali înfloriți se pot rări după un timp, ramurile mai vechi, inferioare, nu mai produc lăstari proaspeți, astfel partea inferioară a stratului devine o suprafață stearpă. Cotoneaster dammeri var. radicans poate fi folosit și în acest caz, la fel și Euonymus fortunei Emerald 'n Gold. Această plantă tolerează bine locurile mai umbrite și se întinde pe suprafața disponibilă. Pentru o acoperire adecvată a solului, recomandăm plantarea a 3-5 plante pe metru pătrat.

Mai multe plante grozave pentru o grădină fără buruieni

Plantate într-un număr potrivit, plantele perene acoperitoare de sol, cu creștere rapidă acoperă rapid suprafețele libere, fără a lăsa șansă pentru buruieni. Se pot planta mai multe plante, într-o mare varietate, ne putem juca cu forme și culori ale frunzelor!

Saschiu (Vinca minor Variegata)

Saschiul este o plantă perenă veșnic verde, cu frunze pestrițe, cu creștere rapidă, care se înrădăcinează și se răspândește usor. În scurt timp formează un covor de plante cu creștere joasă (30-40 cm înălțime), continuă, iar primăvara înveselește grădina cu florile sale violet-albăstrui.

Vinețica (Ajuga reptans)

Dacă dorești o plantă cu adevărat rezistentă, vinețica este o alegere excelentă. Se răspândește rapid și acoperă cu ușurință zona disponibilă. Este iubit de mulți datorită florilor sale fermecătoare și frunzișului frumos, colorat.

Pachysandra japoneză (Pachysandra terminalis)

O plantă ornamentală veșnic verde potrivită pentru plantare în curțile semiumbrite și umbrite, poate fi plantată și la umbra arbuștilor și copacilor mai mari.

Ciocul berzei englez (Geranium cantabrigense)

O plantă perenă joasă, foarte recunoscătoare. Nu necesită ingrijire specială, crește viguros și are o toleranță foarte bună. Înflorirea sa poate fi așteptată în timpul primăverii, în lunile mai-iunie.

Cimbrișor auriu (Thymus citriodorus Archer’s Gold)

Este un arbușt peren cu frunziș dens, cu o înălțime de 15-20 cm, care se răspândește ca o pernă, și are un miros plăcut, de lămâie. Tolerează bine seceta și preferă zonele însorite, calde ale grădinii.

Etichete legate de conținut: Grădina Plante de grădină