gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Plante perene cu înflorire de vară

| Timp de citire: 5 minute | 

 

Vara este perioada anului în care multe plante strălucesc în toată spendoarea lor, natura este verde, decorată cu flori viu colorate. În această perioadă și ubitorii de plante și proprietarii de grădini încearcă să-și decoreze grădinile de vară cât mai frumos posibil, pentru a adăuga culoare grădinii verzi.

Există o mulțime de oportunități pentru acest lucru în timpul verii: arbuști cu flori și plante perene erbacee sunt disponibile în număr mare, dacă și tu dorești să îți decorezi grădina cu straturi perene colorate, vesele, de vară. Aceste straturi merită planificate în așa fel încât să existe vreo plantă decorativă care să înfrumusețeze grădina în orice perioadă a anului.

Plantele ornamentale perene sunt excelente pentru decorarea grădinii de vară. Acestea sunt de obicei plante erbacee, longevive, ale căror frunze se usucă la sfârșitul toamnei, iar întreaga plantă se retrage la pământ. Iernează în sol și apoi crește din nou primăvara viitoare. De obicei, devin mai mari și mai abundente în fiecare an.

În articolul nostru, îți prezentăm 5 plante perene minunate cu înflorire de vară, care vor decora grădina an de an.

Rudbeckia fulgida Goldsturm

Rudbeckia fulgida 'Goldsturm'

Rudbeckia este o plantă perenă extrem de recunoscătoare, longevivă. Florile sale galben-aurii cu centru maro închis înfloresc în timpul verii, din iulie până în septembrie. Este o plantă cu bună toleranță la secetă, care preferă locurile însorite, semiumbrite. O poți folosi ca plantă ornamentală în straturi perene, grădini mai mari de stânci sau în grădini clasice. Se poate crea o pată de culoare minunată în grădină cu ajutorul rudbeckiei - pentru un aspect convingător, plantează-le în grupuri, căte 5-7-9 tulpini la o distanță de 30-40 cm una de alta!

Coada șoricelului

Achillea millefolium 'Desert Eve Terracotta' – Coada șoricelului cu flori portocalii

Această plantă ornamentală specială cu flori potrocalii înflorește din iunie până la începutul toamnei. Are o înălțime de aprox. 30-50 cm care se potrivește perfect în grădinile apropiate de natură, dar datorită aspectului său gingaș, arată bine în orice grădină. Coada șoricelului tolerează bine seceta și necesită doar udare moderată. Plantează-l într-o zonă însorită sau ușor semi-umbrită a grădinii și bucură-te de florile sale minunate în timpul verii!

Ochiul fetei

Coreopsis grandiflora 'Early Sunrise' – Ochiul fetei

Ochiul fetei este o plantă perenă ușor de cultivat, care decorează cu florile sale mari și galbene strălucitoare în timpul verii, din iunie până în septembrie. Atinge o înălțime de aprox. 40-60 cm, și o lățime de 30-60 cm, crescând mai mare în fiecare an. Ochiul fetei iubește soarele! Plantează-o la soare pentru înflorire abundentă. Deși poate rezista bine perioadelor mai uscate, necesită udare regulată. Datorită florilor viu colorate, este popular pentru plantarea în straturi de flori însorite, straturi înălțate și pentru crearea petelor de culoare în grădină. Se recomandă plantarea a 3-5-7-9 plante în grupuri la o distanță de 30-40 cm unul de celălalt. Îl poți planta în formă de stea, ceea ce va avea ca rezultat o pată de culoare frumoasă și distinctă de-a lungul anilor.

Echinaceea

Echinacea purpurea – Echinaceea

Echinaceea este o plantă perenă foarte populară, deoarece înflorește de la mijlocul verii până în toamnă. Decorează frumos stratul peren cu florile sale de culoare roz, violet sau alb. Este o plantă iubitoare de soare, o zonă însorită, caldă, protejată de vânt a grădinii va fi locul ideal pentru ea. Florile sale atrag fluturii și albinele în grădină. Poate fi folosită și ca plantă de fundal pentru straturile perene, dar o poți planta și într-o stâncărie mai mare.

Steaua strălucitoare

Liatris spicata - Steaua strălucitoare

Daca vrei să îți înveselești grădina de vară cu o plantă perenă cu un aspect deosebit, steaua strălucitoare este o alegere excelentă! Florile sale cu aspect interesant, de culoare mov și frunzele asemănătoare firelor de iarbă fac această plantă ornamentală perenă cu adevărat unică. Din frunzișul înalt de 50-60 cm se înalță tulpinile florale. Înflorește pe parcursul verii, în lunile iunie-iulie. Florile sale mici, în formă de stea, înfloresc începând de sus în jos pe inflorescența verticală. Nu necesită multă îngrijire și este complet rezistent la iarnă. Florile sale atrag fluturii și albinele.

Dacă și tu dorești să reînnoiești grădina ta cu plante noi, poți găsi oferta noastră cu acutualitățile de vară AICI.

Alege plantele care îți plac cel mai mult!

Etichete legate de conținut: Grădina Plante de grădină