gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Poți alege dintre cele mai variate plante acoperitoare de sol.

Avem o gamă variată de soiuri, dacă dorești să acoperi o anumită zonă cu plante acoperitoare de sol. În general,se poate spune că cresc rapid în spațiul disponibil și suprimă bine buruienile. Putem crea paturi de flori cu efect natural, cu o plantă acoperitoare de sol bine aleasă. Totodată, sunt foarte potrivite și pentru acoperirea malurilor, șanțurilor, de a umple un spațiu gol al curții, grădinii. Împachetăm plantele acoperitoare de sol cu o atenție cuvenită, astfel încât să ajungă la tine nedeteriorate.

Termék szűrés

Preţ
-
Sortare după:

Printre cele mai populare plante veșnic verzi, acoperitoare de sol se numără Cotoneaster dammeri var.radicans. Popularitatea sa neîntreruptă se datorează și faptului că supraviețuiește pe aproape orice tip de sol, îmbogățind tabăra plantelor acoperitoare de sol tolerante la secetă. Crește rapid, iar capacitatea lui de suprimare a buruienilor este excelentă. Și iedera este o alegere bună dacă vrei o plantă acoperitoare de sol veșnic verde, care nu necesită multă îngrijire. Crește bine și la umbră, acoperind rapid zona disponibilă. Un soi mai nou de iederă este Hedera helix Woerner, a cărei specialitate este că venele frunzelor sunt albe. Este o plantă acoperitoare de sol care poate fi folosită în zonele însorite, semiumbrite și umbrite ale grădinii. Dacă vrei să adaugi culoare între plantele veșnic verzi acoperitoare de sol,  Waldsteinia ternataeste o alegere bună, florile sale galbene creează o atmosferă fermecătoare în zonele semiumbrite și umbrite ale grădinii. 

Diferite tipuri de plante acoperitoare de sol pot fi găsite în majoritatea grădinilor. Conform experienței, acestea se răspândesc rapid, acoperă spațiul disponibil și putem crea un fel de strat de flori cu aspect natural plantându-le. Euonymus fortunei Emerald Gold este foarte popular, dar mulți oameni caută și posibilitățile oferite de Cotoneaster dammeri var.radiacans. Badanul cu frunze groase (Bergenia cordifolia Red Beauty) ne încântă cu flori colorate, iar ienupărul albastru (Juniperus squamata Blue star) este popular datorită rezistenței sale excelente la secetă. De ce ne plac plantele acoperitoare de sol?

Indiferent de orice tip de plantă acoperitoare de sol, creșterea spectaculoasă și suprimarea buruienilor sunt proprietățile cele mai favorabile ale acestora. La început, merită să folosim mulci pentru a menține umiditatea în sol, în același timp putem preveni și creșterea buruienilor în acest fel. Plantele, care sunt adesea spectaculoase atât iarna cât și vara, asigură ca grădina să aibă un aspect spectaculos chiar și în afara sezonului. Astăzi deja poți profita de confortul comenzii online pentru a te asigura că plantele care se potrivesc cu grădina ta și bineînțeles cu ideile tale personale ajung la tine acasă. După plantare, trebuie să ai grijă doar de udarea adecvată și, bineînțeles, merită să fii conștient de nevoile plantelor alese. Poți găsi soiuri potrivite de plante acoperitoare de sol pentru locuri umbrite, semi-umbrite sau chiar însorite pentru a avea o grădină bine întreținută și mereu spectaculoasă.