gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Cauți o plantă cu înflorire pe tot parcursul verii? Plantează Potentilla!

| Timp de citire: 2 minute | 

Potentilla fruticosa este un arbust bogat în flori și culori vibrante, este cu adevărat o stea a grădinii în timp de vară. Arbustul cu creștere redusă înflorește în multiple valuri, începând din mai și până în septembrie, oferind astfel o priveliște minunată pe tot parcursul verii.

Potentilla fruticosa este un arbust decorativ spectaculos

Potentilla fruticosa este un arbust decorativ cu creștere compactă și ramificație densă. Există numeroase specii încântătoare de potentilla care înfrumusețează grădinile într-o varietate de culori. Florile sunt alcătuite din cinci petale, înfloresc în cantități mari, acoperind aproape întreaga plantă. Una dintre cele mai populare specii este cea cu flori galbene, dar există și variante unice, cum ar fi Potentilla fruticosa 'Daydawn', cu nuanțe de roz piersică.

Datorită ramurilor sale dense, poate fi folosită și pentru acoperirea solului. Dacă dorești ceva cu adevărat distinctiv în grădină, poți crea un mic gard viu din potentilla. Variantele cu creștere mai înaltă sunt impresionante ca și plante solitari, dar le poți combina și cu alte arbuști ornamentale. Plantează-le în grupuri cu hortensiile mai mici, cum ar fi hortensia pitică 'Little Spooky'.

Îngrijirea arbustului Potentilla

Arbustul Potentilla se numără printre plantele decorative care sunt ușor de întreținut, este foarte rezistent și nu necesită multă îngrijire.

Un sol bogat în nutrienți și o bună gestionare a apei sunt ideale pentru el, nu îi plac solurile calcaroase. La plantare, este recomandat să adăugăm nutrienți organici la solul bine pregătit, pentru a ajuta la rădăcinare. Dacă solul din grădină este calcaros și vrem să fim siguri, putem planta chiar și în ghiveci.

Potentilla se dezvoltă cel mai bine în locuri însorite, astfel îl putem folosi pentru a înfrumuseța zonele mai călduroase și mai expuse la soare din grădină. Totuși, trebuie să fim atenți, deoarece culorile florilor se pot estompa din cauza excesului de soare. Dacă este posibil, să alegem un loc care este parțial umbrit după prânz. Ar trebui să evităm plantarea în umbră, deoarece în acest caz arbustul nostru înflorește mai puțin și nu dezvoltă o ramificație densă și compactă.

Rădăcinile plantei mature tolerează seceta, dar în zilele calde de vară, în timpul înfloririi are nevoie de udare regulată pentru a menține un aspect atractiv și sănătos.

Deși are o creștere compactă, este posibil ca ramurile arbustului să se extindă prea mult, iar în acest caz, înflorirea va fi afectată. Pentru a preveni acest lucru, este recomandat toaletarea în primăvară, ceea ce reînnoiește planta și o încurajează să înflorească abundent. Dacă dorim să formăm coroana și să tăiem doar crengile dezordonate, trebuie să așteptăm până la sfârșitul înfloririi.

Potentilla este un arbust decorativ, care aduce culoare în grădină pe tot parcursul verii. Datorită faptului că este foarte ușor de înteținut, poate fi o alegere ideală atât pentru grădinarii cu experiență, cât și pentru cei începători. Poți să-ți alegi varianta ta preferată din oferta noastră și să o plantezi încă în acest an!