gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

O frumusețe deosebită în grădină: Thalictrum delavayi

| Timp de citire: 2 minute | 

Thalictrum delavayi este o perenă grațioasă și fragilă, care atrage atenția cu frunzele sale speciale și prin magnifica sa înflorire estivală. Originară din Asia, este nativă în regiunile vestice ale Chinei. În țara noastră încă nu este foarte răspândită, dar în ultimii ani a devenit tot mai prezent în grădini, iar popularitatea sa crește constant în rândul iubitorilor de grădinărit.

Frumusețea unică a perenei Thalictrum delavayi

O plantă ornamentală elegantă și rafinată, care face parte din categoria perenelor înalte. În funcție de soi, înălțimea sa matură poate ajunge până la 2-3 metri, dar există și soiuri de Thalictrum care cresc doar până la 120-150 cm înălțime. Frunzele sale formează o masă de frunze deschise la culoare și aerisite, din care ies în evidență tulpinile subțiri ale florilor. Florile mici de Thalictrum strălucesc în nuanțe de roz-liliachii și sunt așezate pe tulpini ca niște clopoței mici. Aspectul este întregit de staminele galbene care se ridică din mijlocul florilor viu colorate și gingașe.

Îngrijirea plantei Thalictrum delavayi

Nu se numără printre plantele ornamentale sensibile, dar este recomandat să respectăm câteva aspecte pentru a ne asigura că se simte bine în grădina noastră.

Este o plantă cu necesar mediu/mare de apă, motiv pentru care necesită o alimentare regulată cu apă. Pentru a menține umiditatea, este recomandat să acoperim solul din jurul plantei cu mulci. Se dezvoltă cel mai bine în locuri semiumbrite, astfel ar trebui să încercăm să-i oferim un loc unde primește doar soarele de dimineață, deoarece căldura de după-amiază îi poate afecta. În ceea ce privește solul, nu este pretențioasă, preferând un sol ușor umed, proaspăt și afânat. Printre caracteristicile preferate ale Thalictrum-ului se numără rezistența la friguri: poate tolera temperaturi de până la -28°C, așa că nu este neapărat nevoie să fie protejat în lunile mai reci, dar după ierni mai grele poate fi benefic să o ajutăm cu puțin îngrășământ în primăvară pentru a-i stimula dezvoltarea.

Cu ce plante putem asocia Thalictrum delavayi?

Deoarece este o plantă ornamentală cu tulpini înalte și creștere arbustivă, Thalictrum poate fi o excelentă plantă de fundal. Delicatețea sa poate fi accentuată și mai mult prin asocierea cu plante cu aspect mai robust, cum ar fi ierburile ornamentale sau brumărele. Înflorirea începe în iunie și poate dura până în zilele mai răcoroase, chiar și până la sfârșitul lui septembrie. Cu mulțimea sa de flori mici, se remarcă printre plantele perene de talie medie și se înalță deasupra patului de flori  ca un nor colorat de flori.

 

Prin urmare, dacă ești în căutarea unei plante perene cu adevărat speciale și elegante, îți recomandăm cu încredere Thalictrum delavayi. Poate fi o adevărată bijuterie al grădinii tale și nu numai că oferă o priveliște frumoasă, dar este și o plantă grațioasă și ușor de îngrijit.

Etichete legate de conținut: Grădina Plante de grădină