gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Înveselește-ți grădina – plantează flori galbene!

| Timp de citire: 3 minute |

În zilele călduroase de vară, ce te-ar putea înveseli mai mult decât florile viu colorate galbene ca soarele din grădină. În acest articol, îți prezentăm acum 3 plante ornamentale frumoase, ușor de întreținute, care îți vor decora grădina pe tot parcursul verii cu florile lor strălucitoare.  

Rudbeckia:

Cu flori galbene strălucitoare, Rudbeckia este o plantă perenă cu adevărat recunoscătoare, cu întreținere redusă. Este plantat nu numai pentru florile sale strălucitoare, ci și pentru că melcii fără cochilie îl evită de departe.

Înflorește foarte abundent, de la sfârșitul lunii iunie până în septembrie ne putem bucura de florile sale care înveselesc grădina. Îngrijirea plantei este foarte simplă: tot ce trebuie să facem este să tăiem planta după ofilirea florilor, când sosesc primele înghețuri, iar primăvara merită să adăugăm nutrienți la rădăcini. Primăvara este anotimpul cel mai ideal pentru înmulțire, se recomandă despărțirea tulpinilor cu o cazma ascuțită la începutul lunii martie.

Din Rudbeckia există mai multe soiuri, printre care găsim unele destul de joase care cresc până la o înălțime de doar 30-40 cm, dar există și soiuri mai înalte, precum Rudbeckia fulgida 'Goldsturm', care atinge înălțimea de 60-80 cm. Putem găsi soiuri cu o gamă foarte largă de culori, de la galben strălucitor până la nuanțe maronii-ruginite, astfel toată lumea poate să aleagă care îi place cel mai mult.

Hypericum – Sunătoare:

Sunătoarea este un arbușt cu tulpini lemnoase. Putem găsi soiuri cu creștere mai joasă dar și mai mari: Hypericum polyphyllum ’Grandiflorum’ de exemplu, are o înălțime de 20-30 cm, în timp ce Hypericum patulum ’Hidcote’ crește până la 50-60 cm.

Arată bine plantat în grupuri, de exemplu asociat cu plante veșnic verzi sau în straturi de flori formează o pată strălucitoare de culoare cu florile sale galbene strălucitoare. Poate fi folosit și ca un gard viu netuns cu creștere joasă – în acest caz, tulpinile trebuie plantate la o distanță de 50-70 cm una de alta. Înflorește timp de mai multe săptămâni în timpul verii și decorează grădina de toamnă cu fructele sale roșii.

Sunătoarea nu necesită multă îngrijire, recomandăm și grădinarilor începători. Este complet rezistent la iarnă și tolerează bine seceta, dar merită udat în mod regulat în lunile mai calde de vară, pentru o înflorire abundentă și de lungă durată. Primăvara, se recomandă tunderea intensivă a tulpinilor pentru a evita rărirea tufișului și pentru o înflorire și mai abundentă. Se va simți bine în zonele însorite și semiumbrite ale grădinii.

Coreopsis grandiflora – Ochiul fetei:

Dacă nu ai mult timp pentru grădinărit atunci Coreopsis grandiflora, adică ochiul fetei poate fi o alegere ideală pentru tine. Această plantă perenă iubitoare de soare are flori galbene strălucitoare care înfloresc din iunie până în septembrie. Arată grozav în straturi de flori perene, stâncării mai mari și plantat lângă plante veșnic verzi.

Nu este deosebit de pretențioasă la sol, dar, pentru o înflorire abundentă, merită să o aprovizionezi cu nutrienți de înaltă calitate în fiecare primăvară. Deși apreciază udarea regulată, tolerează foarte bine și perioadele mai secetoase.

După ofilirea florilor, este important să îndepărtăm tulpinile florale, iar la sfârșitul toamnei, să tundem frunzele uscate până la nivelul solului! În timpul verii, chiar și în perioada de înflorire intensă, merită să verificăm uneori planta și să îndepărtăm de florile și frunzele ofilite. Acest lucru ajută la prevenirea bolilor, mai ales în perioadele mai ploioase. 

 

Aruncă o privire la magazinul nostru online și alege florile tale galbene preferate care îți vor înveseli grădina!

Etichete legate de conținut: Grădina Plante de grădină