gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Hydrangea paniculata Vanille fraise K1,5 - Hortensie Vanille fraise
60 lei
Etichete:
hortensii

Hydrangea paniculata Vanille fraise K1,5 - Hortensie Vanille fraise

60 lei
Cod Produs: no9969

Hortensia Vanille fraise crește până la o înălțime de 1,8-2 metri cu ramuri puternice. Florile sale de la mijlocul verii sunt inițial albe, apoi toamna devin roz. Dimensiune de livrare: într-un ghiveci de 1,5 litri, cu îngrășământ de lungă durată, în stare potrivită sezonului.

Floare: Inflorescențe albe, care la ofilire se transformă într-o nuanță de roz.

Taxă livrare: 25 lei
Stoc: La precomandă
Rating mediu: Fără rating
Indicaţi accesoriile pe care doriţi să mai puneţi în coş!

Descriere

Care sunt caracteristicile hortensiei Vanille fraise?

Hortensia Vanille fraise este un arbușt ornamental cu flori uriașe care înflorește timp de câteva săptămâni. O plantă ornamentală foioasă, valoroasă și ușor de cultivat. Hortensia Vanille fraise poate fi plantată într-un loc însorit sau ușor semiumbrit.

Cât de mare crește hortensia Vanille fraise?

La maturitate atinge o înălțime de 1,8-2 metri. Lățimea sa este de aproximativ 1,5 metri.

Care sunt caracteristicile hortensiei Vanille fraise?

Hortensia înrădăcinată este rezistentă la iarnă chiar și până la minus 20-25 de grade. În ceea ce privește solul, hortensia Vanille fraise este relativ nepretențioasă, deoarece se simte foarte bine într-un mediu neutru sau ușor acid. Cu udare regulată, ne va decora grădina pentru o lungă perioadă de timp cu florile sale fermecătoare. Toamna, florile pot fi lăsate pe plantă, astfel vor decora toată iarna sub formă de flori uscate maronii. Hortensia Vanille fraise este una dintre hortensiile cu cele mai mari inflorescențe. Inflorescențele sale pot crește până la 20-30 cm în lungime și până la 15-20 cm în lățime, acoperind întreaga suprafață a tufișului. Desigur, depinde de îngrijirea adecvată, dar cu udare abundentă, cu asiguarea substanțelor nutritive și tunderea de primăvară, am făcut deja multe pentru dimensiunea uriașă a florilor.

Când înflorește și ce culoare are hortensia Vanille fraise?

Florile uriașe pot fi așteptate de la mijlocul verii. Între frunzișul verde minunat, pe lăstarii maronii apar mugurii florali, în a doua jumătate a lunii iunie. Inflorescențele încep ca un mugure verde-lime, din care se vor forma treptat florile albe, care se transformă apoi într-un roz deschis și, în final într-o nuanță de roșu căpșuniu. O tranziție minunată de culoare caracterizează inflorescența hortensiei Vanille fraise.

Este ușor de întreținut hortensia Vanille fraise?

Putem spune cu siguranță că da, este ușor să crești hortensia Vanille fraise. Îi place soarele, calitatea și cantitatea potrivită de nutrienți și udarea regulată.

Ceea ce este cel mai important pentru înflorirea lor este tunderea. Deoarece cele mai mari flori sunt produse pe lăstarii noi, tunderea de primăvară este un proces de îngrijire extrem de important. În fiecare primăvară îndepărtăm treimea superioară (cel puțin) a crengilor. Dacă respectăm aceste reguli, hortensia noastră ne va mulțumi pentru îngrijirea profesională cu flori uriașe.

Cum să îngrijim hortensia Vanille fraise?

Hortensiile Vanille fraise oferite de Gardencentrum.net sunt livrate într-o stare puternică, sănătoasă și pot fi ambalate bine. După ce le primești, încearcă să plantezi tulpinile la locul lor final cât mai curând posibil. Trebuie să ai grijă de importanța udării regulate și a aprovizionării cu nutrienți.

În fiecare primăvară este recomandată adăugarea a 2-3 pumni de îngrășământ organic la rădăcini. Datorită efectului ingredientului activ adecvat de potasiu hortensia Vanille fraise va înflori extrem de abundent. Primăvara și toamna se recomandă împrăștierea unui îngrășământ NPK cu potasiu supraponderal la rădăcini, 5-10 g/plantă. În perioada de vegetație, verificăm din când în când hortensia, căutând posibili dăunători și agenți patogeni. Dacă apar, ne putem proteja împotriva lor cu produse fitosanitare adecvate disponibile în fitofarmacii. Este important să oprim infecția la timp. Protecția plantelor trebuie făcută preventiv, și este mai bine să menținem planta și mediul plantelor în stare bună decât să folosim substanțe chimice atunci când problema este deja prea mare. Evităm și compania plantelor bolnave.

Cum să tundem hortensia Vanille fraise pentru o înflorire abundentă?

În general, după cum am menționat mai sus, treimea superioară a lăstarilor trebuie tăiată primăvara pentru a asigura o înflorire abundentă a hortensiilor paniculate. Speciile de hortensii paniculate produc muguri florali pe noua creștere anuală, așa că tunderea de primăvară este un proces de îngrijire foarte important.Primăvara, în aprilie, este perioada ideală pentru tunderea hortensiilor, când se văd deja primele frunze. Locul tăierii trebuie să fie la unul sau doi centimetri deasupra unui mugur sănătos sau a unei perechi de muguri. În cazul hortensiilor cultivate la Gardencentrumam observat că dacă tundem puternic hortensiile paniculate și arbustive (lăsăm doar 20-30 cm tulpini deasupra nivelului solului), tulpinile vor produce flori mai puține, dar mai mari. Ca urmare a tăierii mai blânde, mai slabe, mugurii florali vor fi așezați mai sus și vor fi mai mulți, dar vor fi puțin mai mici ca dimensiune. Ca urmare a tunderii, nutrienții se acumulează, iar producția de hormoni crește, ceea ce favorizează creșterea mugurilor adormiți aflați în partea inferioară a lăstarilor. Prin urmare, grădinarii mai curajoși și mai experimentați ar trebui să experimenteze cu tăierea lor și să observe cum reacţionează soiul din grădina lor. Personalul de la Gardencentrum.net udă hortensiile cu un amestec special de nutrienți, ceea ce, lângă tunderea de primăvară, contribuie foarte mult la obținerea cantității adecvate de flori. Pe lângă valoarea lor decorativă, florile maronii lăsate pe tulpini pentru iarnă, protejează mugurii de înghețuri.

Unde să plantez Hydrangea paniculata Vanille fraise?

Poate fi plantată fie ca plantă solitară sau ca gard viu înflorit. Când este plantat ca gard viu, distanța recomandată între plante este de 1 metru. Aceasta înseamnă că tulpinile de hortensie așezate într-un rând sunt plantate la o distanță de 100 cm una de alta. După plantare, hortensiile și gardul viu creat în acest fel trebuie udate bine, apoi acoperite cu mulci. Mulciul natural ajută la păstrarea conținutului de umiditate a solului. Cu florile sale inițial albe și apoi roz, oferă un decor minunat și dacă este plantată în straturi de flori mixte și grădinile din față. Preferă locurile însorite sau semiumbrite. Din cauza florilor mari, ar trebui plantată într-o zonă protejată, lângă un zid sau un gard. Poate fi combinată perfect cu plante perene joase viu colorate, cum ar fi cimbrul auriu, dar arată minunat și lângă lavandă.  Hortensia Vanille fraise începe să înflorească vara, așa că, pentru obținerea unui val de flori, putem planta în apropierea ei un arbust de primăvară timpurie, de ex. teișor, care după ofilirea hortensiilor, poate fi urmată de ex. de înflorirea Anemonei. Îți recomandăm o combinație cu plante acoperitoare de sol veșnic verzi, cum ar fi Cotoneaster horizontalis, sau cu plante veșnic verzi, cu lăstari roșii, cum este Photinia

Când și cum trebuie plantată hortensia Vanille fraise?

Perioada ideală pentru plantare este primăvara și toamna, deoarece solul este suficient de umed și temperatura este potrivită pentru înrădăcinare. Plantele ornamentale crescute în ghiveci pot fi plantate și vara, dar trebuie acordată mai multă atenție udării adecvate și regulate.

Necesarul de spațiu pentru hortensia Vanille fraise este de cca. 1 tulpină / m2. Este bine de știut cât de mare crește soiul dat de hortensie, adică care este necesarul său de spațiu. La plantare, acest lucru nu pare critic, dar dacă nu dorim să schimbăm mediul plantei în 2-3 ani și să transplantăm plantele care tocmai au prins rădăcini, atunci dacă putem, ar trebui să avem răbdare și să lăsăm spațiul ideal pentru creșterea adecvată.

La plantare, groapa de plantare ar trebui să fie de cel puțin două ori mai mare decât dimensiunea ghiveciului. Îmbunătățim structura solului cu îngrășământ organic, substrat ușor acid (M-Peat) éși puteam adăuga și îngrășământ supraponderal în potasiu la solul de grădină. Sistemul de irigare prin picurare poate fi un mare ajutor! Astfel alimentarea cu apă a hortensiilor va fi uniformă. Acordați o atenție sporită acestui lucru încă de la începutul înfloririi (iunie-iulie). Păstrăm solul hortensiei în mod constant umed, dar nu lăsăm apa să stagneze. Pentru a păstra umiditatea, acoperim solul hortensiei cu mulci. Hortensia nu trebuie plantată mai adânc în groapa de plantare! La locația sa finală, nivelul solului ar trebui să fie același cu cel din ghiveciul în care a fost crescut. Compactăm solul bine în jurul plantei. După plantare, udăm din abundență hortensia Vanille fraise, până când apa se oprește la nivelul solului. Acest lucru ajută la eliminarea aerului dintre rădăcină și sol, astfel înrădăcinarea va fi sigură și se poate aștepta o dezvoltare adecvată a rădăcinilor.

SFAT Gardencentrum.net pentru hortensia Vanille fraise:

Poțicolecta minunatele flori ca flori uscate, care decorează pentru o lungă perioadă de timp. În acest caz, culege florile împreună cu o tulpină lungă, când sunt în plină înflorire dar înainte de ofilire. Cu capetele de flori atârnând în jos, agață buchetele de cel mult 1-3 fire într-un loc bine aerisit, umbrit și cald. Astfel florile se usucă minunat și își păstrează culoarea mult timp. Dacă devin maronii, înseamnă că florile nu au fost înflorite complet, sau a început deja ofilirea acestora. Merită să încerci acest lucru an de an, vei reuși cu siguranță!

Pe scurt, la ce ar trebui să acorzi atenție în timpul îngrijirii hortensiei Vanille fraise?

Nevoi: Trebuie plantat într-un sol proaspăt, bine drenat, preferă solul neutru sau ușor umed.

Necesar de apă: Necesită udare regulată, în urma căreia înflorirea va fi uniformă.

Condiții de lumină: Poate fi plantată la soare sau la umbră parțială.

ÎngrijireDupă plantare, rădăcinile trebuie udate în mod regulat pentru o înrădăcinare adecvată. Poate fi amestecat substrat M-Peat în groapa de plantare, ceea ce va ajuta la o înrădăcinare rapidă. Tundem intens primăvara pentru o înflorire abundentă.

Nume complet: Hydrangea paniculata Vanille fraise - Hortensie paniculată Vanille fraise (pronunță: Hidrangea paniculata Vaniill freiz)

Recenzii

Nu există nicio recenzie pentru acest produs.

Descriere

Care sunt caracteristicile hortensiei Vanille fraise?

Hortensia Vanille fraise este un arbușt ornamental cu flori uriașe care înflorește timp de câteva săptămâni. O plantă ornamentală foioasă, valoroasă și ușor de cultivat. Hortensia Vanille fraise poate fi plantată într-un loc însorit sau ușor semiumbrit.

Cât de mare crește hortensia Vanille fraise?

La maturitate atinge o înălțime de 1,8-2 metri. Lățimea sa este de aproximativ 1,5 metri.

Care sunt caracteristicile hortensiei Vanille fraise?

Hortensia înrădăcinată este rezistentă la iarnă chiar și până la minus 20-25 de grade. În ceea ce privește solul, hortensia Vanille fraise este relativ nepretențioasă, deoarece se simte foarte bine într-un mediu neutru sau ușor acid. Cu udare regulată, ne va decora grădina pentru o lungă perioadă de timp cu florile sale fermecătoare. Toamna, florile pot fi lăsate pe plantă, astfel vor decora toată iarna sub formă de flori uscate maronii. Hortensia Vanille fraise este una dintre hortensiile cu cele mai mari inflorescențe. Inflorescențele sale pot crește până la 20-30 cm în lungime și până la 15-20 cm în lățime, acoperind întreaga suprafață a tufișului. Desigur, depinde de îngrijirea adecvată, dar cu udare abundentă, cu asiguarea substanțelor nutritive și tunderea de primăvară, am făcut deja multe pentru dimensiunea uriașă a florilor.

Când înflorește și ce culoare are hortensia Vanille fraise?

Florile uriașe pot fi așteptate de la mijlocul verii. Între frunzișul verde minunat, pe lăstarii maronii apar mugurii florali, în a doua jumătate a lunii iunie. Inflorescențele încep ca un mugure verde-lime, din care se vor forma treptat florile albe, care se transformă apoi într-un roz deschis și, în final într-o nuanță de roșu căpșuniu. O tranziție minunată de culoare caracterizează inflorescența hortensiei Vanille fraise.

Este ușor de întreținut hortensia Vanille fraise?

Putem spune cu siguranță că da, este ușor să crești hortensia Vanille fraise. Îi place soarele, calitatea și cantitatea potrivită de nutrienți și udarea regulată.

Ceea ce este cel mai important pentru înflorirea lor este tunderea. Deoarece cele mai mari flori sunt produse pe lăstarii noi, tunderea de primăvară este un proces de îngrijire extrem de important. În fiecare primăvară îndepărtăm treimea superioară (cel puțin) a crengilor. Dacă respectăm aceste reguli, hortensia noastră ne va mulțumi pentru îngrijirea profesională cu flori uriașe.

Cum să îngrijim hortensia Vanille fraise?

Hortensiile Vanille fraise oferite de Gardencentrum.net sunt livrate într-o stare puternică, sănătoasă și pot fi ambalate bine. După ce le primești, încearcă să plantezi tulpinile la locul lor final cât mai curând posibil. Trebuie să ai grijă de importanța udării regulate și a aprovizionării cu nutrienți.

În fiecare primăvară este recomandată adăugarea a 2-3 pumni de îngrășământ organic la rădăcini. Datorită efectului ingredientului activ adecvat de potasiu hortensia Vanille fraise va înflori extrem de abundent. Primăvara și toamna se recomandă împrăștierea unui îngrășământ NPK cu potasiu supraponderal la rădăcini, 5-10 g/plantă. În perioada de vegetație, verificăm din când în când hortensia, căutând posibili dăunători și agenți patogeni. Dacă apar, ne putem proteja împotriva lor cu produse fitosanitare adecvate disponibile în fitofarmacii. Este important să oprim infecția la timp. Protecția plantelor trebuie făcută preventiv, și este mai bine să menținem planta și mediul plantelor în stare bună decât să folosim substanțe chimice atunci când problema este deja prea mare. Evităm și compania plantelor bolnave.

Cum să tundem hortensia Vanille fraise pentru o înflorire abundentă?

În general, după cum am menționat mai sus, treimea superioară a lăstarilor trebuie tăiată primăvara pentru a asigura o înflorire abundentă a hortensiilor paniculate. Speciile de hortensii paniculate produc muguri florali pe noua creștere anuală, așa că tunderea de primăvară este un proces de îngrijire foarte important.Primăvara, în aprilie, este perioada ideală pentru tunderea hortensiilor, când se văd deja primele frunze. Locul tăierii trebuie să fie la unul sau doi centimetri deasupra unui mugur sănătos sau a unei perechi de muguri. În cazul hortensiilor cultivate la Gardencentrumam observat că dacă tundem puternic hortensiile paniculate și arbustive (lăsăm doar 20-30 cm tulpini deasupra nivelului solului), tulpinile vor produce flori mai puține, dar mai mari. Ca urmare a tăierii mai blânde, mai slabe, mugurii florali vor fi așezați mai sus și vor fi mai mulți, dar vor fi puțin mai mici ca dimensiune. Ca urmare a tunderii, nutrienții se acumulează, iar producția de hormoni crește, ceea ce favorizează creșterea mugurilor adormiți aflați în partea inferioară a lăstarilor. Prin urmare, grădinarii mai curajoși și mai experimentați ar trebui să experimenteze cu tăierea lor și să observe cum reacţionează soiul din grădina lor. Personalul de la Gardencentrum.net udă hortensiile cu un amestec special de nutrienți, ceea ce, lângă tunderea de primăvară, contribuie foarte mult la obținerea cantității adecvate de flori. Pe lângă valoarea lor decorativă, florile maronii lăsate pe tulpini pentru iarnă, protejează mugurii de înghețuri.

Unde să plantez Hydrangea paniculata Vanille fraise?

Poate fi plantată fie ca plantă solitară sau ca gard viu înflorit. Când este plantat ca gard viu, distanța recomandată între plante este de 1 metru. Aceasta înseamnă că tulpinile de hortensie așezate într-un rând sunt plantate la o distanță de 100 cm una de alta. După plantare, hortensiile și gardul viu creat în acest fel trebuie udate bine, apoi acoperite cu mulci. Mulciul natural ajută la păstrarea conținutului de umiditate a solului. Cu florile sale inițial albe și apoi roz, oferă un decor minunat și dacă este plantată în straturi de flori mixte și grădinile din față. Preferă locurile însorite sau semiumbrite. Din cauza florilor mari, ar trebui plantată într-o zonă protejată, lângă un zid sau un gard. Poate fi combinată perfect cu plante perene joase viu colorate, cum ar fi cimbrul auriu, dar arată minunat și lângă lavandă.  Hortensia Vanille fraise începe să înflorească vara, așa că, pentru obținerea unui val de flori, putem planta în apropierea ei un arbust de primăvară timpurie, de ex. teișor, care după ofilirea hortensiilor, poate fi urmată de ex. de înflorirea Anemonei. Îți recomandăm o combinație cu plante acoperitoare de sol veșnic verzi, cum ar fi Cotoneaster horizontalis, sau cu plante veșnic verzi, cu lăstari roșii, cum este Photinia

Când și cum trebuie plantată hortensia Vanille fraise?

Perioada ideală pentru plantare este primăvara și toamna, deoarece solul este suficient de umed și temperatura este potrivită pentru înrădăcinare. Plantele ornamentale crescute în ghiveci pot fi plantate și vara, dar trebuie acordată mai multă atenție udării adecvate și regulate.

Necesarul de spațiu pentru hortensia Vanille fraise este de cca. 1 tulpină / m2. Este bine de știut cât de mare crește soiul dat de hortensie, adică care este necesarul său de spațiu. La plantare, acest lucru nu pare critic, dar dacă nu dorim să schimbăm mediul plantei în 2-3 ani și să transplantăm plantele care tocmai au prins rădăcini, atunci dacă putem, ar trebui să avem răbdare și să lăsăm spațiul ideal pentru creșterea adecvată.

La plantare, groapa de plantare ar trebui să fie de cel puțin două ori mai mare decât dimensiunea ghiveciului. Îmbunătățim structura solului cu îngrășământ organic, substrat ușor acid (M-Peat) éși puteam adăuga și îngrășământ supraponderal în potasiu la solul de grădină. Sistemul de irigare prin picurare poate fi un mare ajutor! Astfel alimentarea cu apă a hortensiilor va fi uniformă. Acordați o atenție sporită acestui lucru încă de la începutul înfloririi (iunie-iulie). Păstrăm solul hortensiei în mod constant umed, dar nu lăsăm apa să stagneze. Pentru a păstra umiditatea, acoperim solul hortensiei cu mulci. Hortensia nu trebuie plantată mai adânc în groapa de plantare! La locația sa finală, nivelul solului ar trebui să fie același cu cel din ghiveciul în care a fost crescut. Compactăm solul bine în jurul plantei. După plantare, udăm din abundență hortensia Vanille fraise, până când apa se oprește la nivelul solului. Acest lucru ajută la eliminarea aerului dintre rădăcină și sol, astfel înrădăcinarea va fi sigură și se poate aștepta o dezvoltare adecvată a rădăcinilor.

SFAT Gardencentrum.net pentru hortensia Vanille fraise:

Poțicolecta minunatele flori ca flori uscate, care decorează pentru o lungă perioadă de timp. În acest caz, culege florile împreună cu o tulpină lungă, când sunt în plină înflorire dar înainte de ofilire. Cu capetele de flori atârnând în jos, agață buchetele de cel mult 1-3 fire într-un loc bine aerisit, umbrit și cald. Astfel florile se usucă minunat și își păstrează culoarea mult timp. Dacă devin maronii, înseamnă că florile nu au fost înflorite complet, sau a început deja ofilirea acestora. Merită să încerci acest lucru an de an, vei reuși cu siguranță!

Pe scurt, la ce ar trebui să acorzi atenție în timpul îngrijirii hortensiei Vanille fraise?

Nevoi: Trebuie plantat într-un sol proaspăt, bine drenat, preferă solul neutru sau ușor umed.

Necesar de apă: Necesită udare regulată, în urma căreia înflorirea va fi uniformă.

Condiții de lumină: Poate fi plantată la soare sau la umbră parțială.

ÎngrijireDupă plantare, rădăcinile trebuie udate în mod regulat pentru o înrădăcinare adecvată. Poate fi amestecat substrat M-Peat în groapa de plantare, ceea ce va ajuta la o înrădăcinare rapidă. Tundem intens primăvara pentru o înflorire abundentă.

Nume complet: Hydrangea paniculata Vanille fraise - Hortensie paniculată Vanille fraise (pronunță: Hidrangea paniculata Vaniill freiz)