gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Cum să tundem laurul englezesc?

| Timp de citire: 5 minute |

Prunus laurocerasus sau laurul englezesc este o plantă veșnic verde populară care decorează grădina cu frunzele sale verzi strălucitoare. Din ce în ce mai mulți oameni îl aleg ca gard viu deoarece este ușor de întreținut, crește rapid și are o rezistență bună.

Ca să fie suficient de dens și luxurios, laurul englezesc are nevoie de tundere regulată. Ca rezutat al tunderii la momentul potrivit și în modul potrivit, vom avea un gard viu dens, minunat.

Când trebuie să tundem laurul englezesc?

Tunderea trebuie făcută la începutul primăverii, înainte de creșterea intensivă a lăstarilor. În cazul laurului englezesc, acest lucru se întâmplă de obicei în luna mai, așa că se recomandă tunderea lor în aprilie. Regula generală este să îndepărtăm jumătate din creșterea lăstarilor din anul precedent, dar putem tunde și mai viguros, deoarece planta va răspunde la tundere cu o creștere mai puternică. Merită să acordăm atenție culorilor: tulpinile lăstarilor proaspeți sunt verzi, iar tulpinile de mai mulți ani sunt maronii, astfel le putem distinge cu ușurință. Dacă până toamna cresc o mulțime de lăstari lungi și drepti, este recomandat să folosim aceeași metodă și să tăiem jumătate din lăstari.

Ce se întâmplă ca urmare a tunderii?

Tunderea efectuată corect are mai multe efecte benefice asupra laurului englezesc, de exemplu, stimulează producția de hormoni, ceea ce are ca rezultat o creștere mai puternică. La punctele de tăiere vor apărea 2-3 lăstari noi, ceea ce ajută la formarea unui sistem de lăstari mai bogat. În plus, vor crește lăstari noi din așa-numiții muguri adormiți de pe partea inferioară a tulpinilor.

Mulți oameni se tem că vor cauza daune plantei cu tundere sau că vor tăia prea mult. Dacă și tu simți la fel, vrem să te liniștim: tunderea corectă ajută de fapt foarte mult ca planta să fie mai frumoasă și mai luxuriantă. Plantele mai bătrâne sau neglijate pot fi întinerite și readuse la viață prin tundere fermă, care este eficient și împotriva răririi tufișului.

Odată ce gardul viu de laur englezesc a ajuns la înălțimea dorită, tot ce trebuie să facem este să tundem cu scopul de menținerea formei. Putem crea din el un gard viu compact, mic, sau dacă dorim un zid verde de plante mai înalt, îl putem lăsa să crească până la înălțimea de 3 metri.

Este important să folosim unelte adecvate pentru tundere

Ca și în cazul tuturor plantelor, este important să folosim foarfece de grădină ascuțite și de înaltă calitate pentru tunderea laurului englezesc. Foarfecele ascuțite fac tăieturi curate și netede, astfel putem minimaliza daunele. Dacă avem o suprafață mai mare cu multe plante, putem folosi o mașină de tuns gard viu, dar trebuie să știm că acest lucru pe lângă faptul că economisește timp, din păcate, dăunează mai mult frunzelor.

În concluzie, tunderea este esențială pentru a crea un gard viu dens, luxuriant și frumos din laurul englezesc. Tunderea făcută la momentul potrivit, folosind tehnica potrivită și instrumente de înaltă calitate, asigură sănătatea plantei, ca urmare laurul englezesc ne va decora grădina timp de mulți ani.

Etichete legate de conținut: Grădina Îngrijirea plantelor