gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

Cerceii doamnei, o plantă perenă minunată de primăvară

| Timp de citire: 3 minute | 

Odată cu sosirea primăverii, grădinile încep încet să se trezească din somnul lor de iarnă, iar planta perenă cerceii doamnei va atrage atenția iubitorilor de plante cu aspectul său deosebit. Această floare decorează minunat grădinile de primăvară, emanând o atmosferă romantică. Fă cunoștință cu această plantă ornamentală perenă, care preferă zonele umbrite ale grădinii!

Planta perenă Dicentra spectabilis, cu florile sale în formă de inimă, este o plantă ornamentală perenă, unică, cu aspect deosebit. Provine din Orientul Îndepărtat, este originară din țările Japonia, China și Coreea.

Această plantă perenă erbacee de primăvară, are un aspect extrem de deosebit datorită florilor sale în formă de inimă. Florile atârnă pe tulpini îndoite, într-un rând, ca niște cercei. Putem găsi soiuri cu flori albe, roz și roșii. Datorită formei și culorii florilor, această plantă poate fi interpretată ca un simbol al iubirii. Pe lângă flori, și frunzele sunt caracteristice, sporind frumusețea fermecătoare a plantei.

Înflorește în lunile aprilie-mai, îmbogățind grădinile de primăvară cu o priveliște minunată.

Îngrijire

Cerceii doamnei este o plantă perenă ușor de cultivat, îți recomandăm cu încredere, chiar dacă nu ai experiență în grădinărit. Este o alegere excelentă pentru decorarea de primăvară a unei părți umbrite sau semiumbrite a grădinii. Preferă locurile umede, semi-umbrite. Este important ca solul să fie întotdeauna ușor umed, evităm uscarea completă a solului, dar și posibilitatea formării apei stagnante, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor. Se dezvoltă cel mai bine pe un sol bine drenat, bogat în nutrienți. Deși este rezistentă la boli și agenți patogeni, este importantă îngrijirea și verificarea regulată a plantei. Într-un mediu umed, infecțiile fungice pot apărea cu ușurință, din acest motiv se recomandă îndepărtarea părților deteriorate ale plantei. Și în acest caz, prevenția este cea mai importantă, verificând din când în când planta putem diminua riscul apariției bolilor și agenților patogeni.

Unde să plantăm cerceii doamnei?

Dicentra spectabilis preferă părțile semiumbrite ale grădinii. Alege un loc în care planta să fie la umbră după-amiaza, ca să nu fie expusă la lumina directă a soarelui. Crește bine în zonele în care solul este ușor umed, dar bine drenat și bogat în nutrienți.

Planta perenă creceii doamnei atinge o înălțime de aprox. 40-50 cm și același lățime, fiind o alegere ideală atât pentru grădinile mici cât și pentru cele mari. Arată excelent în umbra filtrată a copacilor, de lângă aleele de grădină, dar se poate planta și lângă pereții casei sau pe partea umbrită a unui gard sau gard viu. Este important de menționat că Dicentra se retrage după ce a înflorit, este recomandat să fie plantată alături de plante care să decoreze stratul de flori și în continuare. De exemplu, soiurile de crin de toamnă cu frunze decorative și cu înflorirea de vară, pot oferi o priveliște frumoasă chiar și după înflorirea cerceii doamnei, dar poate fi plantată și în compania soiurilor de Heuchera cu frunze colorate. Arată bine la umbra arborilor sau arbuștilor ornamentali, de exemplu în compania arțarului japonez cu frunze roșii. Poate fi cultivat și într-un ghiveci, devenind un decor minunat de primăvară pe terase și balcoane semiumbrite.

Pe lângă numeroasele sale proprietăți pozitive, este important să menționăm faptul că întrega plantă este otrăvitoare, trebuie acordată o atenție sporită, dacă sunt copii mici sau animale de companie în apropiere.

Cerceii doamnei este o plantă ornamentală perenă spectaculoasă, ale cărei flori fermecătoare în formă de inimă oferă o priveliște minunată an de an și creează o atmosferă romantică în grădina de primăvară care se trezește din somnul de iarnă.

Poți găsi în ofera noastră soiuri cu flori albe și roz.

Etichete legate de conținut: Grădina Plante de grădină