gardencentrum.net folosește "cookie"-uri. Continuarea navigării pe site se consideră acceptare a politicii de utilizare cookies. Pentru o experiență mai bună în site-ul nostru folosim și sisteme de analiză și marketing conform politicii de protejare a datelor.

5 plante, care îți vor decora grădina și iarna

| Timp de citire: 5 minute | 


Multora le plac plantele veșnic verzi, mulțumită faptului că acestea pot fi folosite pentru a crea pete de culoare care ne luminează grădina și în zilele plictisitoare de iarnă. Pe lângă plantele veșnic verzi, există destul de multe plante ornamentale, care apar într-o lumină nouă, spectaculoasă iarna.

În acest articol am adunat 5 plante care oferă un decor remarcabil și în lunile mai reci, făcând astfel grădina de iarnă mult mai incitantă. Dacă alegi aceste plante, în sfârșit nu va trebui să vezi de la geam numai peretele plictisitor al vecinului, ci te poți bucura de plantele tale colorate și iarna.

Să planificăm cu atenție și imaginea de iarnă a grădinii noastre!

Dacă vrem să acoperim anumite suprafețe și în lunile mai reci, este important să alegem plante care pot decora și iarna. Prin urmare, merită să vă asigurați încă din timpul planificării, că în aceste locuri critice vor fi plantate plante ornamnetale potrivite pentru acest scop.

Există însă un aspect important, care poate fi uitat ușor: în lunile de iarnă suntem mai mult timp în casă, iar privind afară prin geam, probabil vom vedea alte plante straturi și garduri vii, decât dacă am fi afară în grădină sau pe terasă. Priveliștea de afară este într-adevăr decisivă, dar la planificare trebuie luată în considerare și priveliștea pe care ne va oferi grădina noastră privind-o din interior.
 

Plante ornamnetale care oferă un decor de iarnă

Lăstarii roșii ai cornului decorativ (Cornus alba ’Sibirica Variegata’)

Cornus alba Sibirica Variegata – Corn decorativ

Vara ne uimește cu frunzele sale vii, colorate și umple orice colț gol în grădină. Nu are nevoie de multă întreținere și, din fericire, dăunătorilor nu le place atât de mult încât să viziteze constant frunzele sale magnifice. În timpul iernii, crengile sale minunate „strălucesc” viu în grădină, sunt însoțitori grozave pentru plantele veșnic verzi!

Frunze de Euonymus fortunei ’Emerald’n Gold’ de aproape

Euonymus fortunei Emerald’n Gold – Salbă japoneză

Chiar și în sezonul vegetativ, frunzele sale mici, spectaculoase fac ca acest arbușt ornamental veșnic verde foarte loial și extrem de utilizat pe scară largă, să fie atât de popular. Plantat lângă pereți sau garduri țesute dens, se poate strecura pe acestea acoperind suprafața disponibilă. Dacă nu vrem acest lucru, planta poate fi tunsă, astfel se va forma un tufiș dens. Este, de asemenea, o alegere ideală pentru garduri vii joase! Culoarea specială a frunzișului de iarnă are și o nuanță de roz - vișiniu, oferind astfel grădinii noastre de iarnă o pată de culoare deosebită.

Lavandă înflorită mov-albăstrui

Lavandula x intermedia Phenomenal – Lavandă mov-albăstrui

Acest arbust pitic iubit și foarte popular este considerat o floare de vară, însă oferă un decor cu adevărat spectaculos și prin culoarea frunzișului său de iarnă! Frunzișul său argintiu, veșnic verde, trebuie lăsat pe plantă pentru lunile de iarnă, tunderea este recomandată doar la începutul primăverii. Plantat ca gard viu jos, este o priveliște excelentă atât iarna cât și vara! În acest caz, se recomandă plantarea lui la o distanță de 40 cm unul de celălalt.

Frunze de Elaeagnus ebbingei ’Maryline’

Elaeagnus ebbingei Maryline – Sălcioară Maryline

Este folosit ca arbușt ornamental. Frunzișul său veșnic verde, cu ramuri puternice, este potrivit pentru a fi folosit ca gard viu. Frunzișul său pestriț decorează frumos chiar și în lunile mai reci. Chiar și atunci când este plantat ca un arbușt solitar, garantează o priveliște dominantă.

Cimbru târâtor auriu cu parfum de lămâie, văzut de sus

Thymus citriodorus Archer’s Gold – Cimbru auriu Archer’s Gold

Frunzișul său strălucește chiar și în frigul lunii decembrie și oferă o priveliște captivantă. Când totul este deja gri, și întunecat, cimbrul auriu aduce culoare în grădina noastră. Datorită capacității sale extrem de utile de eliminare a buruienilor, este folosit adesea pentru acoperirea solului. Se recomandă plantarea a 5-7-9 plante pe metru pătrat. Numărul de plante depinde de cât de repede vrem să acoperim acea suprafață de 1 metru pătrat.

Vă doresc grădinărit plăcut,

inginer horticol,

Leber-Mogyorósi Dóra

Etichete legate de conținut: Grădina Plante de grădină